oproverjenie910151Пояснение
На 7 октомври 2015 фондация „Конрад Аденауер“ и Асоциацията на българските градове и региони (АБГР) проведе конференция на тема „Интелигентният град“ в Ловеч.
АБГР е надпартийно обединение на политици на местно ниво, с което фондация „Конрад Аденауер“ си сътрудничи от години по въпроси на градското и регионално развитие.
В изданието от 7 октомври на „Блиц“ се твърди, че фондация „Конрад Аденауер“ подкрепя подкрепения от АБГР кандидат за кмет на Ловеч. Това не отговаря на истината.
Представителят на фондацията, който е присъствал конференцията в Ловеч на доброволни начала, не е сътрудник на фондация „Конрад Аденауер“.

Неговата задача е била само да се погрижи за нормалното протичане на семинара.

За изявления, излизащи извън тези рамки, не са авторизирани нито той, нито други доброволни сътрудници на фондацията.

Д-р Марко Арнд
Представител на фондация „Конрад Аденауер“ в България

4 коментара

  1. Ха така. Всъщност сте абсолютно права-не е измама, а опит за измама чрез предоставяне на невярна и подвеждаща информация с цел облагодетелстване. Надали има трезвомислещ, който да се хване на манипулациите МУ. Има една прекрасна българска песен ….. замълчи, замълчи

  2. Господин Тодоров, позволете ми да Ви отправя лека критика- Да приписвате на някого престъпление/че бил измамил някого/ е клевета и е наказуемо по наказателния кодекс, освен ако не докажете твърденията си. Вие можете ли?

  3. “Всеки един кандидат на ПП ГЕРБ може да се възползва от даденото му право да регистрира застъпници в съответните секционни избирателни комисии, които да съблюдават изборния процес, съгласно разпоредбите на Изборния кодекс. Застъпниците правят това доброволно, без финансов ангажимент, и поради тази причина в отчета на ПП ГЕРБ към Сметната палата, не се отчитат разходвани средства в графа “застъпници”.

    А това неистина ли е или си е една дърта лъжа? Бих казал на твърдението за безплатни застъпници “виж къде ме е клъвнал петелът”, ама Росен няма да почерпи за рекламата.

    А да се оспорва, дори само да се чете, помийна яма като цитираната жълта агенция за дезинформация си е издевателство над самия себе си. За съжаление, често виждам уж интелигентни хора да ги цитират и тях, и онова нещо, съчиняващо и разпространяващо откровени измислици “Брадва”, и други подобни като “Без цензура” и т.н.,че дори и да поднасят откровените и често противоречащи на здравия разум лъжи и фейкове като достоверна информация в публичното пространство.

Comments are closed.