ou112148-1Днес новият областен управител д-р Мадлена Бояджиева встъпи в длъжност, поемайки управлението на Областна администрация от предшественика си Милко Недялков.

На първата среща инициирана от Областния управител с народните представители Корнелия Маринова, Николай Нанков и Димитър Горов, кметовете от общините от област Ловеч, председателите на Общински съвети, шефовете на териториалните структура на изпълнителната власт и медии, д-р Бояджиева представи своите цели и приоритети начело на администрацията.

Оценявам постигнатото от екипа на областна администрация, от досегашните областни управители, държа на приемствеността и ще надграждаме. Сред приоритетите ми е опазването на областта от наводнения и други бедствия, а първата ми задача е подготовка на областта в началото на зимния сезон.

ou1121412„Основен приоритет в работата ми ще бъде опазването на региона от наводнения и други бедствия. Говоря не само за бърза реакция и за борба с последиците, а за превантивни мерки и в това отношение не само ще разчитам на местната власт, а ще бъда на нейно разположение. Като лекар за мен е важно функционирането на здравната система в областта и в частност на болниците. Това е важно за всеки човек. Съзнавам, че лостовете за въздействие на областния управител в това отношение са ограничени, че системата е в тежка криза, че предстоят тежки реформи, но ви уверявам, че ще направя всичко възможно да подпомагам тези процеси в здравната ни система. Тя трябва да бъде реформирана“, каза д-р Бояджиева.
Тя се ангажира да работи за добрата комуникация между местната и централната власт. Препоръча на председателите на общинските съвети да се възползват от експертите на администрацията за предварително обсъждане на проблемни по тяхната преценка проекти за решения, за да не се налага връщането им като незаконосъобразни.
ou1121415    Новият областен управител на Ловеч подчерта специално за медиите, че работата й ще бъде напълно прозрачна, а тя ще бъде отворена към тях.
„Важна е ролята на Областен управител по отношение на провеждането на правителствената политика, за защита на местните и национални интереси. Очакваме добро взаимодействие с органите на местната власт и териториалните звена на изпълнителната власт. Очакваме прозрачност, отчетност, достъпност, добро управление на всички нива като действащи политики, разписани приоритети за местната общност, качествени административни услуги. Познавайки д-р Бояджиева – диалогичен, открит и почтен човек, компетентен и с натрупан опит в местната власт, можем да сме сигурни, че администрацията е в сигурни ръце“, каза в изказването си Корнелия Маринова.
ou1121422    Народният представител Димитър Горов подчерта: „Различията ще си останат – ние сме в опозиция, но що се отнася до приоритетите за нашата област можете да разчитате на подкрепата на БСП – Лява България“.
„Бъдете стожер на държавността, на законността в област Ловеч, бъдете крепител на местната власт. Бъдете обективен областен управител по отношение на местната власт и териториалната държавна администрация – това са хората, които провеждат секторните политики в област Ловеч. Постът на областен управител да не бъде финал на вашата политическа кариера, както се случва с малки изключения в област Ловеч. Можете да разчитате на нас за всичко“, заяви Николай Нанков, който бе начело на Областна администрация Ловеч в първия кабинет на Бойко Борисов.
ou112145„Ловеч днес“ пожела на новият Областен управител в духа на приемствеността да продължи доброто, постигнато от нейните предшественици, но най-вече да осигури реална прозрачност, като оценката за работата й ще бъде дадена от гражданите, а не от грамотите и наградите.

„Ловеч днес“ апелира за издигане на качествено по-високо ниво работата по една от основните функции на Областния управител – контрола върху решенията на Общинските съвети от всички общини в областта. Ние живеем реално повече в общините отколкото в държавата, затова и решенията на Общинските съвети оказват огромно значение върху живота на всеки един жител на областта.

 

Д-р Бояджиева получи поздравления от всички присъстващи. Тя от своя страна благодари да доверието. Поздравления за работата си получи и предшественикът й Милко Недялков. „Един ръководител трябва да е такъв, че неговата администрация да работи както трябва, а той да не й пречи“, посъветва той от личния си опит и също декларира подкрепа.
Д-р Мадлена Бояджиева бе назначена от МС за областен управител в решение № 781 от 26 декември.
Тя е родена на 27 март 1962 г. в Тетевен. Завършила е медицина със специалност „Неврология“. Магистър по обществено здраве и здравен мениджмънт. Има редица специализации. През 1986 г. започва работа в Общинската болница в Тетевен. От 2003 г. е управител на МБАЛ „Д-р Ангел Пешев – Тетевен“. През 2007 г. д-р Бояджиева е избрана за лекар на годината в Ловешка област.
След местните избори през 2011 г. е избрана за Председател е на Общински съвет Тетевен.
Омъжена, има син юрист.

11 коментара

  1. Толкова ли няма качествени хора за областен управител в Ловеч,че за пореден път ни налагат парашутисти преди време от Априлци сега пък от Тетевен.

  2. В древен Рим около 130 – 133 г.пр.н.е. длъжността „народен трибун”се упражнявала от братята Тиберий и Гай Гракхи.Те представяли и защитавали интересите на „плебса” срещу защитаващия интересите на патрициите сенат. Та ето ги и нашите трибуни „Павлиний и Даний ГраДСКи” : „Ловеч днес“ пожела на новият Областен управител в духа на приемствеността да продължи доброто, постигнато от нейните предшественици, но най-вече да осигури реална прозрачност, като оценката за работата й ще бъде дадена от гражданите, а не от грамотите и наградите.”(имат се предвид наградата и грамотата за прозрачна ОА,връчени на М.Недялков) Данчо Заверджиев „Чл.19а. ал. 2. Правоотношенията със … областните управители, заместник областните управители, …. могат да бъдат прекратени без предизвестие от органа, който ги назначава, …. по негова преценка. На основание чл. …връзка с чл. 19а, ал. 2 от Закона за администрацията
    М И Н И С Т Е Р С К И Я Т С Ъ В Е Т
    Р Е Ш И: Освобождава:
    – МИЛКО НЕДЯЛКОВ НЕДЯЛКОВ от длъжността областен управител на област Ловеч.От казаното по горе може да се направи извода, че оценката на МС за работата на М.Недялков е освобождаване от длъжност, което напълно изключва приемственост и надграждане от назначения за областен управител на област Ловеч – МАДЛЕНА ЦВЕТАНОВА БОЯДЖИЕВА-НИЧЕВА.”Знаменателна логика!?И понеже сме на тема логика – всичките ли подменени от служебното правителство и от настоящето,пак „такова” ,общо 28 броя са със същата оценка.Такава ли е и оценката на Събчева (просто си питам), или това си е простата българска политическа причина,по думите на Илиян Пеевски „ОУ са Министър-председателски наместници”?!.

    1. Тревата е трепач, а? 🙂

    2. Съвсем естествено!”Всичко живо е трева”(Клифърд Саймък ,след”Гробищен свят” и “Градът” – фантастично).

  3. Какво добро да чакаш,малоумен ли си ? Дори и да има качества и визия,тя е просто наместник на един едноличен,арогантен и тоталитарен режим,какво да направи,като при тях бащицата решава еднолично.

  4. “Новини 24.06.2013
    Милко Недялков: Сред първите ми задачи са почистването на речните корита и обраслите пътища

    Поех поста заради самия себе си, но не заради кариерна реализация, а за това, че виждам един път, по който Ловешка област трябва да продължи да функционира и да постига нови резултати в това трудно време. Това заяви днес, 24 юни, новоназначеният областен управител на област Ловеч Милко Недялков. На втория си работен ден той покани на среща народните представители от областта Корнелия Маринова и Николай Нанков, д-р Емил Райнов и Димитър Горов, Кирил Колев, кметовете на общините и председателите на общинските съвети от региона, медиите. Сред гостите беше и Венцислав Йотов, един от бившите областни управители.
    На срещата присъстваха и Ваня Събчева и Сашо Данков – последните областни управители преди встъпването в длъжност на Недялков /Данков все още е зам.-областен управител/.
    Първата ми основна задача, която в по-дългосрочен план е да продължи работата по областната стратегия за регионално развитие 2014-2020 г. Всички кметове на общини ще имат моето рамо за почистване речните корита, скоро ще има съвместна среща с представители на Басейнова дирекция по тази тема. Друга важна задача са обраслите пътища и тя ще бъде решена в краткосрочен план.
    Недялков се обърна и специално към председателите на общинските съвет да изпращат материалите за заседания преди провеждането им, за да се произнесе областна администрация предварително и по този начин да не се стига до връщане на решения и до съдебни дела.
    Поздравления Недялков получи от всички народни представители. Те изразиха задоволство от това, че именно той е назначен на поста и му пожелаха успех.
    Досегашният областен управител Ваня Събчева декларира пълната си подкрепа към по-нататъшната работа на Недялков, като подчерта, че остава на работа в администрацията и е готова да сътрудничи по всички въпроси.
    Милко Недялков бе назначен за областен управител в решение на Министерски съвет № 369 от 20 юни.
    Недялков е роден на 6 май 1956 г. в Ловеч. Възпитаник е на Езиковата гимназия в града. Завършва журналистика в СУ “Климент Охридски” и докторска дисертация по проблемите на печата в Москва.
    Работил е в “Българска фотография”, Дом за политическа просвета, в-к “Дума”. Носител на наградата на СБЖ за разследваща журналистика и на “Ловешки меч” през 2003 г. Председател е на Общински съвет Ловеч от 2003 г. до 2011 г.
    Преди встъпването си в длъжност е репортер на в. „Преса”. Дълги години списва и в. „Ловеч Прес”.
    Женен, със син и дъщеря. ”

    http://www.lovech.government.bg/currentNews-898-milko_nedyalkov_sred_p.html

    Какво е новото, различното, европейското и доброто за хората от областта представено от г-жа Бояджиева – Ничева? За съжаление ни връщат с година и половина назад. Днешната новина и тази преди година и половина са като две капки вода, нарисувани от една ръка. Лошо, много лошо! По всичко личи, че нищо добро не може да очакваме и от този областен управител.

    1. Нали! Първите приоритети винаги са почистване на речните корита и обраслите пътища и понеже видиш ли има приемственост на приоритетите, има копи-пейст и на встъпителните речи и дотам. Заради това един от първите проблеми, с които се наложи да се справя Недялков бе пропаднал мост в рамките на града. Нито се прочистиха коритата, нито пътищата и затова и следващия областен ще постъпи на пост със същата встъпителна реч.
      Звучи като развалена грамофонна плоча. Приоритети, констатации, няма пари, едикоеси ни изненада, спешен заем, спешен ремонт, планове и пак отначало.
      Иначе смятам да продължа комуникацията между глух и ням с безотговорните ни институции.

  5. „ЗАКОН ЗА АДМИНИСТРАЦИЯТА
    чл. 19а. ал. 2. Правоотношенията със заместник-министрите, областните управители, заместник областните управители, както и с посочените в чл. 19, ал. 4 еднолични органи, техните заместници и членовете на колегиални органи, могат да бъдат прекратени без предизвестие от органа, който ги назначава, съответно определя, по негова преценка.

    Р Е Ш Е Н И Е № 781
    от 26 ноември 2014 година
    ЗА ОСВОБОЖДАВАНЕ И НАЗНАЧАВАНЕ НА ОБЛАСТНИ УПРАВИТЕЛИ
    На основание чл. 143, ал. 2 от Конституцията на Република България и чл. 29, ал. 3 във връзка с чл. 19а, ал. 2 от Закона за администрацията
    М И Н И С Т Е Р С К И Я Т С Ъ В Е Т
    Р Е Ш И:

    1. Освобождава:
    – МИЛКО НЕДЯЛКОВ НЕДЯЛКОВ от длъжността областен управител на област Ловеч;”

    От казаното по горе може да се направи извода, че оценката на МС за работата на М.Недялков е освобождаване от длъжност, което напълно изключва приемственост и надграждане от назначения за областен управител на област Ловеч – МАДЛЕНА ЦВЕТАНОВА БОЯДЖИЕВА-НИЧЕВА.

    Меко казано е скандално още с първата си публична изява на г-жа Бояджиева – Ничева да подлага на съмнение преценката на МС за освобождаването без предизвестие на М.Недялков.
    Като цяло от новината лъха на ниско качествен PR с аромат на една отминала ера на махленски клюки и интриги в работата на ОУ. Във връщането и налагането наново на отречени от времето вредни практики прозира задкулисие и нечистоплътни пазарлъци за налагане на еднолични властови решения.

    И накрая е редно да получим отговор на въпроса: Кой е автора на тази скандална “новина” г-жо Бояджиева – Ничева?

    1. Данчо, шегаджия градски. Ти къде си бил, когато във втори клас учителката е учила децата, че преценка и оценка са две съвсем различни думи? Пак ли си пасъл патките у Дунава, наш силистренски бисер.

  6. Прелюбопитни и разтърсващи интимни сюжети от кухнята на областната управа ни бяха сведени с горната информация. Наистина, много добре поднесени, по достъпен начин почти в научно-популярен на Discovery channel госпожа д-р М.Бояджиева разясни на обитателите на областта, как точно функционира областна администрация и какво е това: ефективно упражняване на властта с елементи на надграждане на постигнатото от досегашните областни управители. Представените от д-р Бояджиева приоритети напълно биха могли да запълнят години изследвания на научно политологически колективи и анализаторски сдружения за близкото минало, настоящото и далечното бъдеще. Ето значи как звучат нещата според д-р Бояджиева:
    “Оценявам постигнатото от екипа на областна администрация, от досегашните областни управители, държа на приемствеността и ще надграждаме.”

    Да ама Не!

    Приемствеността и надграждането предполагат искреност, а не заучени трикове за избягване на отговорност от предшественика. Първо трябва да се ревизира постигнатото от екипа на областна администрация през последната година и половина и чак тогава да се приема и надгражда каквото и да е. Ето защо д-р Бояджиева с това Ваше „Оценявам! “ не ревизирате работата на предшественика, а прикривате и защитавате всичко лошо и незаконосъобразно извършено преди Вас.

Comments are closed.