На 17 февруари кметът на Община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева посети Благотворителна изложба-търг за набиране на средства за закупуване на линейка за МБАЛ-Тетевен. Събитието се проведе в гр. Тетевен, хотел „Олимп-спорт”, а картините участващи в изложбата са от личната колекция на г-н Николай Райков – управител на хотела.

Сред гостите на мероприятието можеха да се видят – директорът на МБАЛ – Тетевен д-р Невелина Ганева, народни представители, предприемачи, бившият състезател по борба – Армен Назарян и др. Комплимент на събитието беше концерт на живо в изпълнение на фолклорната певица Ива Давидова и Джовани – цигулка.

Няколко картини бяха закупени още през първата вечер, като една от тях стана  собственост на кмета на Община Тетевен д-р Бояджиева, която за пореден път взема активно участие в благотворителна кауза. Две картини бяха закупени и от собственика на фирма „Калинел“ ЕООД – инж. Марин Радевски.

С този търг се постави и началото на подпомагането на МБАЛ-Тетевен за закупуване на линейка, а в него участват около 200 картини. Те ще могат да се видят в лоби бара и ресторанта но хотел „Олимп-спорт” до края на месец март. Кампанията за набиране на средства ще приключи в началото на месец юни.