doktorgodinata311141На тържествена церемония д-р Веселина Делчева официално получи отличието си за Лекар на годината на Ловеч. Барелефа „Св. Иван Рилски“ й връчи кметът Минчо Казанджиев. Ежегодната персонална награда на община Ловеч се присъжда като признание на професионалния принос на лекар или зъболекар, практикуващ в община Ловеч.

     Поощрителната награда тази година е за стоматолога д-р Цветан Чоков.

     Наградите бяха връчени на церемония по случай Деня на народните будители 1 ноември. „Днес ние отдаваме своето признание и на българските лекари, избрали за свой покровител безспорния патрон на народните будители – Свети Иван Рилски, дал ни най-големия урок по себеотдаване… Поклон пред делото на българските лекари, които днес в трудни условия достойно отстояват своя житейски и професионален избор.“ С тези думи кметът Казанджиев се обърна към лекарите. Той отправи към всички най-искрени благопожелания за успехи, за вяра, за нестихваща енергия и много дързост в мечтите и им благодари за всеотдайността в професията.

doktorgodinata311142     Кметът определи д-р Делчева като скромен човек, който много работи, но не се натрапва. От своя страна и Лекарят на годината благодари за наградата. Благодаря на община Ловеч, на колегите, на семейството, на приятелите, каза силно развълнувана д-р Делчева и сподели, че клиничната лаборатория е авангардна специалност, която не се вижда, но присъства във всички медицински дейности.

Д-р Веселина Делчева е началник на Клиничната лаборатория в МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ в Ловеч, тя е номинация на регионалната колегия на Българския лекарски съюз.

     Стоматологът д-р Цветан Чоков е номинация на регионалната колегия на Българския зъболекарски съюз.

     Накратко за наградените:


Д-р Веселина Делчева е родена в Ловеч. Омъжена, с две деца. Завършва Смесена гимназия по немски език „Ернст Телман” в града, медицина в Медицинска академия – София. Придобива специалност „Клинична лаборатория”. През 2000 г. завършва магистратура „Здравен мениджмънт” във Великотърновския университет ”Св. Св. Кирил и Методий”. Д-р Делчева е експерт по оценка и акредитация на лечебните заведения за болнична помощ и диагностично-консултативните центрове. Тя е лекар с изключително активна научна дейност – научни разработки и трудове, участия в национални симпозиуми, конференции, конгреси и научни сесии. В момента д-р Делчева е началник на Клинична лаборатория в МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов” – Ловеч.


Д-р Цветан Чоков е роден в Троян, но израства в Ловеч, където завършва Математическата гимназия. Завършва висше образование в Стоматологичния факултет на Медицинска академия – София. През 1992 г. започва работа в Стоматологична поликлиника – Ловеч. Притежава поливалентна дентална специалност.

1 коментар

  1. Честито на докторката. Не я познавам, но си мисля, че личните лекари или специалистите и имат доста повече заслуги за здравето на хората. Нищо лично към тази лекарка, така са преценили от регионалната колегия на Българския лекарски съюз. Дано не е само тази година аз, а другата – ти. Това е мое мнение,не ангажирам никого с него.

Comments are closed.