sds1710131Павлин Иванов

СДС Ловеч представи на обширна пресконференция вчера изцяло местни въпроси, свързани с работата на Общински съвет, качеството на съветниците в него и резултата от дейността.

Лидерът на областна структура на СДС д-р Георги Митев започна с тъжната констатация, че „толкова слаб като качество Общински съвет не е имало“. Към това, съветника добави и че под председателството на Тихол Тихолов, местния парламент е ударил дъното.

Синият лидер аргументира позицията на СДС, като изтъкна, че съветниците не си четат материалите, има текучество, особено в редиците на БСП, където вече петима от тях са „издигнати“ от депутата Димитър Горов на държавни длъжности. В момента още един съветник на социалистите се готви да напусне и да бъде издигат от БСП в борда на ловешкото ВиК.

Д-р Митев постави и един много сериозен проблем – за зависимостите на съветниците в най-висшият орган на местно самоуправление – Общински съвет. „Вижте къде работят съпругите на съветниците.“, акцентира той. Такъв въпрос постави още преди две години публично в предаването на Бареков в Ловеч за Местните избори Иво Райнов, като кмета обясни, че това е практика в цялата страна.

Лидерът на СДС оповести публично и крайно притеснителният факт, че връзките между Общински съвет, кмет и администрация са силно влошени и неработещи. Липсва нормална комуникация, на важни въпроси се отговаря формално, като се избягва отговор по същество на поставени питания и проблеми.

„Кипи безмислен труд, преливане от пусто в празно“ е кратката характеристика за резултата от дейността на Общински съвет Ловеч. Д-р Митев аргументира позицията си с различни примери:

Програмата за популацията за уличните кучета, от която няма да има ефект и даде за пример Румъния, в която Президентът прокара закон, чрез който да се постигне трайно решаване на проблема с кучетата. Същностната част, която не е в нарушение на нито една европейска директива е, че кучета се прибират в приюти и има срок, в които всеки, който желае може да си вземе домашен любимец. Ако след определеният срок, бездомните кучета не са осиновени, следва евтаназия.

Ние ще чакаме да се случи непоправимото ли, попита Георги Митев. Той е провел и срещи с депутати за внасяне на законодателни промени.

Вторият посочен пример беше за програмата за Спортните клубове, която също не може да проработи, като една от причините е изключително малкото средства заделени за развитието на спортните клубове и спорта в Ловеч.

Синият лидер определи Минчо Казанджиев като един щастлив кмет, защото в Общински съвет, опозиция няма! Такава са само двамата съветника на СДС.

Какво става с групата на ГЕРБ, попита Митев. Когато бяха избрани, те твърдяха, че са единствената опозиция на БСП. Сега решенията на кмета и БСП минават с по 28 гласа ЗА и 2-3 против. Тук вината не е на кмета, а на ГЕРБ, категоричен е Георги Митев.

Той направи сериозен реверанс към бившият председател на Общински съвет Корнелия Маринова, като заяви, че отчита като сериозна грешка нейното номиниране и избиране за народен представител, с оглед на овакантяването на председателското място и заемането му по-късно от Тихол Тихолов.

В групата на ГЕРБ има хора със зависимости и не гласуват по съвест, категоричен е лидерът на СДС. Той не вижда групата да работи заедно. Има нова група в Общински съвет – БСП и част от ГЕРБ. Това синият лидер определи като подмяна на вота на избирателите и заяви, че обществото трябва да получи отговори.

Д-р Митев не пропусна да акцентира и върху една изключително важна за хората в Ловеч тема – наложената санкция по европроект на стойност  807 хиляди лева и вложените над 600 хиляди лева в един проект за плаваща сцена. Одобрението за плащане на глобата от фонда за приватизация също е станало със съдействието на съветници от ГЕРБ. Тези пари не са за глоби, а за подпомагане на нашата болница, читалищата, както вече сме правили.

В резултат на всичко това – качеството на съветниците, влошените взаимовръзки и зависимостите, Ловеч е обречен на бавни сигурно затихване, завърши областният лидер на СДС д-р Георги Митев.

2 коментара

  1. “Един народ може да преживее глупаците си и дори безумно амбициозните. Но предателството отвътре го съсипва.
    Врагът пред портите на града не е толкова страшен – той е ясен, той развява открито знамената си.
    Но предателят се движи свободно между хората вътре, лукавият му шепот шумоли из улиците, носи се сред залите на държавните институции. Защото предателят не се демонстрира като такъв; той говори езика на жертвите, облича се като тях, изглежда като тях.
    Той разлага душата на нацията, той работи тайно и невидимо през нощта, подкопавайки стожерите на града, той заразява политическото тяло, лишавайки го от способност за съпротива.
    Не убиецът, а предателят трябва да внушава вледеняващ ужас.”

Comments are closed.