sds1710131Председателят на СДС Божидар Лукарски обяви пред националните медии, че съюзът ще издигне около 70 кандидатури за кметове в рамките на Реформаторския блок (РБ). Това стана след заседанието на Националния съвет на партията в петък.

Лукарски обяви д-р Георги Митев за кандидат на Реформатори за кметското място в Ловеч.

Общо в пет областни града кандидатите за кметове на СДС ще представят РБ в изборите през октомври. Това са Златко Живков в Монтана, Петър Паунов в Кюстендил, Георги Митев в Ловеч, Златко Златев във Враца и Мирослав Трифонов във Велико Търново. Реформаторите ще подкрепят и кандидатите на СДС в Петрич и Карлово – съответно Вельо Илиев и Емил Кабаиванов.

Според Лукарски реформаторите са демонстрирали единството си с общата регистрация за местните избори. По думите му до това решение се е стигнало и с цената на известни компромиси, особено от страна на СДС, защото на много места единната регистрация ще доведе до по-слаб резултат при избраните общински съветници.

 

3 коментара

  1. Пълна простотия!Шанса на господин Митев да стане кмет на Ловеч е колкото моя да стана кмет на Париж.Нали има управляваща коалиция?Толкова ли липсват мислещи хора ,бе да му се не види?Толкова ли не е ясно,че подобно размиване на вота ,запазва статуквото?

Comments are closed.