proteststomatologiq710149Кой ще води вашите възрастни родители до зъботехническите лаборатории в Плевен, Габрово или Велико Търново?

Д-р Георги Гетов

Уважаеми съграждани,

От около 6 месеца се правят опити от Общинска администрация, в лицето на кмета г-н Минчо Казанджиев да прокара решение за продажба на сградата на бивша стоматологична поликлиника с аргумента, че общината няма пари за поддръжката и ремонта й. Аргументът е крайно интересен и учудващ, тъй като за 14 години, откакто сме наематели в тази действаща въпреки всичко  сграда, не е вложено нищо за никакъв основен ремонт, който е задължение на общината, съгласно договорите за наем.

На практика една продажба ще ликвидира зъболекарските кабинети, зъботехническите лаборатории и клиничната лаборатория. Какво означава това?

zabolkabineti1501151По-голяма част от възрастните хора  – пенсионерите, особено о селата,  идват за лечение в бившата стоматологична поликлиника, защото така са свикнали и знаят, че тук се „правят зъби“. Закриването на зъботехническите лаборатории, които обслужват не само гражданите на Ловешка община, но и общините Троян, Тетевен, Угърчин, Луковит и др. от бившия Ловешки окръг, ще принуди хората да търсят помощ на друго място, т.е. в съседните големи градове като Плевен, Габрово, Търново…

Това означава, освен че трябва да си платят и пътя, там коронките, мостовете и протезите са на много по-високи цени. И ако на по-младите това ще причини едно значително неудобство, то нашите бащи и майки, баби и дядовци пенсионери /знаем какви „високи“ пенсии получават/ на практика ще бъдат лишени от по-горе споменатите услуги и дори от елементарни поправки на наличните протези т.е. лишени от възможността да си лекуват зъбите.

Затова, нека не позволяваме на нечии печалбарски интереси да съсипят зъболечението в Община Ловеч и от началото на 21 век и да го върнат в началото на 20 век.

zabolkabineti1501155Не без значение е факта, че при продажбата на сградата на бившата Стоматология ще бъдат безвъзвратно унищожени 14 зъболекарски кабинета и една медико-диагностична лаборатория, но най-важното, 7 зъботехнически лаборатории!

Това ще изхвърли на улицата 45 души квалифициран персонал, които освен наем, плаща осигуровки, данъци и такси!

Ето защо елате на 15 януари 2015 г. /четвъртък/ от 17 часа в сградата на Община Ловеч и ни помогнете да предотвратим продажбата на бивша стоматологична поликлиника, за да продължим да Ви лекуваме  и правим зъбите както досега!

 

10 коментара

  1. Колегата е прав за дежурния кабинет.Крайно време е зъболекарите да се замислят по въпроса.

  2. Някой да е получавал касов бон за извършена интервенция при зъболекар? Малцина.
    Не искам в тази сграда с морално остарял облик да има специалисти с претенции за качество.
    Не искам в тази сграда да се настанят други хора без понятие за бизнес план и социална значимост.
    Искам да се реновира и всеки етаж предложи специализирана услуга със съответното качество.
    Къде са работещите по евро проекти? Защо не проверят възможности за изграждане на регионален център за профилактика. Подчертавам – профилактика. Място за практика на млади зъболекари със заплащане на средства по проект. Мнозина наши сега практикуващи са изкарали стаж в друга държава. Ами нека нещо привлекателно и социално направим и в областен град като Ловеч. Общинари – изненадайте хората с нещо????!!!!
    Помислете. Предложете алтернативи. Пресметнете ползи.

  3. От публикуваните цени на наемите се вижда, че действително Гетов и другите плащат за един кабинет много по-малко отколкото вземат за една пломба.При това положение има за какво да плачат въпросните дами и господа, които са си построили капитализма/а може би и комунизма/
    От друга страна добрите зъболекари и зъботехници отдавна не са в тази сграда.

    1. и аз смятам така

    2. Абе вие добре ли сте? Да не би наемателите сами да си определят наемите?
      Според поговорката ” Не е луд този който яде баницата, а този който му я дава.” Така, че е естествено да си защитават наемите и кабинетите. Защо общината не вдигне наемите, тогава ще се види на кой му изнася да работи в сградата.

  4. Пак ревна един печалбар.

  5. По голяма простотия от тази статия скоро не бях чел и се смял. Изведнъж зъбоЛЕКАРИТЕ много се загрижихте за пациентите и за родителите ни! Голям цирк сте всичките. Да знам че люти да си плащал по 20-30лв наем и да не ти дреме за нищо. Факт че ако продадат стоматологията всички вие мишоци които смучите от нас ще си намерите трудно кабинетчета и особено за тези пари ще са само хубав спомен. А защо никой не повдига отново темата за дежурен кабинет? Защо никой не погледне и другата гледна точка ако се продаде на който и да било какъв е проекта и какв още стане от тази сграда? Всички лаете но никой няма идея за какво ! Е за това градът ни е хубав пишем лаем иииииииииииииии НИЩО! Ще си четем просототииите на Павлинчо и ще викаме ” еййййй къв смел журналист”

    1. Подписано е от д-р Гетов. Четете ги тия неща бе. Как веднъж не казахте нещо за лъжите на Милко мама ви …

  6. МинчоКа, пак ли за твоите простотии и схеми трябва да чета. Айде успокой се, още няколко месеца и тъгъдъг, тъгъдъг, кот било било!

Comments are closed.