rilski2110131Ежегодната персонална награда на община Ловеч – барелеф „Св. Иван Рилски“, се дава като признание за професионален принос на лекар или зъболекар, практикуващ в община Ловеч.

Съорганизатори на инициативата са Регионалната здравна инспекция и регионалните колегии на Българския лекарски съюз, на Българския зъболекарски съюз и на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи.

Номинации за лекар на годината в Ловеч се приемаха до 16 октомври. Финализиращата комисия по статута на наградата определи носителя й с тайно гласуване. Неин председател е инж. Пламен Петков – изпълняващ длъжността кмет на Община Ловеч и членове – директора на Регионалната здравна инспекция-Ловеч, началник-отдел „Социални дейности и здравеопазване“ в общината, председателят на постоянната комисия по здравеопазване и социални дейности към общинския съвет и председателите на регионалните колегии на съюзите, съорганизатори на наградата. Състезаваха се трима лекари, като номинацията на РК на Българския лекарски съюз бе за д-р Галина Пенева, д-р Ралица Беневрекова е номинацията на РК на Българския зъболекарски съюз, а номинацията на община Ловеч-обобщила гражданския вот е за д-р Кирил Иванов. Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи и тази година не издигна своя кандидатура.

Резултатът от тайния вот на 7-членната комисия е 3 гласа за д-р Галина Пенева и по два гласа за д-р Кирил Иванов и д-р Ралица Беневрекова. Така за лекар на годината 2015 на гр. Ловеч е избрана Д-Р ГАЛИНА ПЕТРОВА ПЕНЕВА. Тази година двама лекари ще получат поощрителна награда – д-р Кирил Иванов и д-р Ралица Беневрекова.

Наградите се присъждат по случай 19 октомври, деня на свети Иван Рилски Чудотворец, покровител на българските лекари. Тържественото им връчване ще се състои на официалното честване на Деня на будителите на 29.10.2015 г., на церемония в Ловчанското читалище.

7 коментара

  1. Леле мале, точно пък тази да е лекар на годината с нейния 6-месечен курс по алергология разсипа на сума хора и най-вече на много малки деца здравето! Толкова некадърна алерголожка само в Ловеч имаме! Нямам думи!

    1. Споко, от следващата година ще се гласува за висококвалифицираните лекари от правителствена болница.

      П.П.: Аз съм доволен от д-р Пенева. Оправи ми бързо детето, а миналогодишната победителка не можа.

Comments are closed.