lovechobshtina103121Д-р Веселина Делчева е лекарят на 2014 г. Тя е номинация на Регионалната колегия на Българския лекарски съюз.

Ежегодната персонална награда на община Ловеч – барелеф „Св. Иван Рилски“, се дава като признание за професионален принос на лекар или зъболекар, практикуващ в община Ловеч.

Съорганизатори на инициативата са Регионалната здравна инспекция и регионалните колегии на Българския лекарски съюз, на Българския зъболекарски съюз и на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи.

Номинации на лекар на годината се приемаха до 16 октомври. Финализиращата комисия по статута на наградата определи носителя й с тайно гласуване. Неин председател е зам.-кметът Пламен Петков, а членове началник-отдел „Социални дейности и здравеопазване“ в община Ловеч, директорът на Регионалната здравна инспекция, председателят на постоянната комисия по здравеопазване и социални дейности към общинския съвет и председателите на регионалните колегии на съюзите, съорганизатори на наградата. Състезаваха се трима лекари – освен номинацията на Българския лекарски съюз д-р Делчева още д-р Цветан Чоков, номиниран от регионалната колегия на Българския зъболекарски съюз, и д-р Стефан Чичев, номинация на община Ловеч, обобщила гражданския вот. Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи и тази година не издигна своя кандидатура.

Резултатът от тайния вот на 7-членната комисия е пет гласа за д-р Делчева и два за д-р Чоков. Така за лекар на годината 2014 на Ловеч е избрана д-р Веселина Делчева. Д-р Цветан Чоков получава поощрителната награда.

Наградите се присъждат по случай 19 октомври, деня на свети Иван Рилски Чудотворец, покровител на българските лекари. Тържественото им връчване ще се състои на 31 октомври, когато ще се проведе тържественото честване на Деня на будителите, на церемония в Ловчанското читалище.

8 коментара

  1. Прав си Данчо! Ново постижение в администрацията. Мая Василева управлява културата! Ха – ха – ха!

  2. Каква лекарка е, кажете нещо повече за нея.

  3. “Наградите се присъждат по случай 19 октомври, деня на свети Иван Рилски Чудотворец, покровител на българските лекари. Тържественото им връчване ще се състои на 31 октомври, когато ще се проведе тържественото честване на Деня на будителите, на церемония в Ловчанското читалище.”

    Да ама Не!

    На официалния интернет сайт на община Ловеч четем:

    http://www.lovech.bg/wps/portal/!ut/p/c5/04_SB8K8xLLM9MSSzPy8xBz9CP0os3gLby9PS09LYwODUEdzA09vQw_30BBzQ393I6B8JE559yBzArrDQfbh1w-SN8ABHA3w6vcPNMIrbxFsqO_nkZ-bql-QG2GQ6anrCABZIlfH/dl3/d3/L0lDU0lKSWdrbUEhIS9JRFJBQUlpQ2dBek15cXchLzRCRWo4bzBGbEdpdC1iWHBBRUEhLzdfOEtKSTlJOTMwR05JNzBJQ0FDMU83RzFHSzQvV0pFb0g1Mzc2MDI3Nw!!/?WCM_PORTLET=PC_7_8KJI9I930GNI70ICAC1O7G1GK4029582_WCM&WCM_GLOBAL_CONTEXT=/wps/wcm/connect/lovechmunicipality/home/symbols/pochetni_otlichiq

    “Почетни отличия на град Ловеч

    Почетните отличия на град Ловеч – статуетки и барелефи се връчват съгласно утвърдените от Общински съвет статути. Те са с художествена стойност, изработени от различни материали, в различни форми и размери и с вградено изображение на герба на град Ловеч.

    6. Барелеф “Св. Иван Рилски”
    Ежегодната награда за заслуги на медицинско лице при живото спасителни действия и лечение на болни граждани – барелеф “Св.Иван Рилски”. Целта на наградата е признание за постигнат професионален принос в областта на здравеопазването.
    Наградата се присъжда за периода от 15 септември на предходната година до 15 септември на годината на връчване. Организатор е Община Ловеч. Съорганизатори са съсловни организации в системата на здравеопазването и Регионален център по здравеопазване. Наградата се връчва на тържествена церемония на 19 октомври – ден на Св. Иван Рилски.”

    Няма ли КОЙ да коригира тази остаряла информация, защото има решение на съвета с което:

    1. Отменя Статут за ежегодна награда за заслуги на медицинско лице при животоспасителни действия и лечение на болни граждани – барелеф „Св.Иван Рилски”, приет с решение № 532/10.10.2005 година.

    2. Приема Статут за ежегодна персонална награда за признание на професионален принос на лекар или зъболекар, практикуващ в Община Ловеч – барелеф „Св. Иван Рилски”.

Comments are closed.