tetevenbojad1803161  Кметът на Тетевен д-р Мадлена Бояджиева проведе своята 12 -та приемна с жители на общината на 17 март. От встъпването си на отговорната длъжност до момента  е изслушала проблемите на десетки тетевеци и жители на околните села. Днес за приемния ден, който е всеки четвъртък от 14.00 часа, бяха записани над 10 души. Те търпеливо изчакаха своя ред, за да поставят въпросите, проблемите и предложенията си пред градоначалника. Част от посетителите останаха приятно изненадани от бързата и ефективна реакция на някои от поставените въпроси.

„Приемните за граждани са важен коректив в работата ми като кмет на община. Вярно е, че понякога са натоварващи и не всички разбират до къде се простират правомощията на кмета, но в крайна сметка аз и екипът на ОА работим за жителите на община Тетевен. Важно е да не късаме връзката с тях, да се вслушваме в техните проблеми и, ако е в компетенцията ни, да съдействаме за тяхното разрешаване“ – е категоричното мнение на д-р Бояджиева.

Част от казусите, които се поставят пред кмета на община Тетевен намират веднага своето решение. Други се възлагат за становища на служители в администрацията. Най-често поставяните проблеми  засягат битови и социални въпроси, междусъседски отношения, въпроси, касаещи обществения ред. Често хората търсят съдействие от кмета и във връзка с проблемите на трудовата заетост.