rilski2110131Д-р Георги Беневреков е лекарят на 2013 г. в Ловеч. Стоматологът е номинация на районната колегия на Българския зъболекарски съюз.

Ежегодната персонална награда на община Ловеч – барелеф „Св. Иван Рилски“, се дава като признание на професионалния принос на лекар или зъболекар, практикуващ в общината. Съорганизатори са Регионалната здравна инспекция и районните колегии на Българския лекарски съюз, на Българския зъболекарски съюз и на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи.

Номинации се приемаха до 17 октомври. Финализиращата комисия по статута на наградата определи носителя й с тайно гласуване. Неин председател е зам.-кметът Пламен Петков, а членове директорите на дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ в община Ловеч и на Регионалната здравна инспекция, председателят на постоянната комисия по здравеопазване и социални дейности към общинския съвет и председателите на районните колегии на съюзите, съорганизатори на наградата. Състезаваха се д-р Беневреков, номинацията на Българския лекарски съюз д-р Илиян Митев и номинацията на община Ловеч, обобщила гражданския вот – д-р Наташа Шопова. Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи тази година не издигна своя кандидатура. Резултатът от тайния вот на 7-членната комисия е 4 гласа за д-р Беневреков и три за д-р Митев. Така за лекар на годината на Ловеч е обявен стоматологът. Д-р Илиян Митев получава поощрителната награда за 2013 г.

Наградите се присъждат по случай 19 октомври, деня на свети Иван Рилски Чудотворец, покровител на българските лекари. Тържественото им връчване ще се състои на 1 ноември, Деня на будителя, на церемония в Ловчанското читалище.