shipkovo106141Със съдействието на министъра на здравеопазването д-р Таня Андреева и областния управител на Ловеч Милко Недялков собствеността на рехабилитационния център в с. Шипково се предава на община Троян.

До това решение се стигна след поет ангажимент от страна на министъра на здравеопазването при посещението й в Троян и Шипково през март т.г. Тогава кметът на Троян Донка Михайлова категорично заяви, че общината проявява интерес към собствеността на имота поради инвестиционните й намерения за превръщането на комплекса в голям балнеоложки център. Проектът е в синхрон с цялостната стратегия на общината. Съществуващият сграден фонд е в лошо състояние и има нужда от сериозна инвестиция за неговото реновиране.

След щателен анализ на инвестиционните намерения на община Троян и високият обществен интерес, областният управител Милко Недялков е изпратил писмо до Министерството на регионалното развитие и Министерството на здравеопазването с подкрепящо становище на искането от страна на планинската община. Официалното предаване на Шипковските минерални бани предстои да се реши на редовното заседание на Министерски съвет в четвъртък, 5 юни.

Това е поредният имот държавна собственост, който се предава на общините с Ловешка област със съществената подкрепа на губернатора Милко Недялков.