mebelni109152Представители на 4 фирми от Ловеч: ЕТ „ВААС – Асен Попов”, „Галакс М“ ЕООД“, „Ди Ди Ди“ ЕООД, „ЕТ „Станислав Стойков – 2002“ посетиха Швейцария в рамките на бизнесмисия, организирана от Фондация ФАЕЛ.

Една от целите на бизнесмисията бе посещението на Фондация HIOB в град Стефисбург, с която Фондация ФАЕЛ поддържа дългогодишни отношения. Фондация HIOB е специализирана в рециклирането и продажбата на машини втора употреба. Бизнесмените от Ловеч разгледаха рециклираните машини в склада на фондацията и проявиха интерес да закупят някои от тях, които са подходящи за техния бизнес – дървопреработването.

При проведеното посещение в мебелна фабрика „Ритер“ в град Сефтиген дървопреработвателите от Ловеч бяха запознати с организацията на работата във фабриката и с номенклатурата на производството. Групата разгледа създадената във фабриката изложбена зала.

mebelni109151В град Брюг българските бизнесмени посетиха фирма „Мюлер“, която е специализирана в продажбата на машини и разгледаха складовете с рециклирана техника. Впечатлението бе, че цените на предлаганите тук машини са твърде високи и засега не представляват интерес за българския пазар.

Групата посети и нашето посолството в швейцарската столица Берн. Тук се проведе среща с търговския представител г-жа Анета Груйчева. Обсъдени бяха възможностите за установяване на бизнес отношения между български и швейцарски фирми в областта на производството на мебели и при доставката на дървопреработващи машини.

Общото впечатление от бизнесмисията бе, че развитието на контактите между бизнесмени от България и Швейцария има перспективи, особено в тези отрасли, които са свързани с природата като дървопреработката и производството на мебели.