В изложбената зала на Художествената галерия в Ловеч на 17 юли вечерта бе открита изложба „Образът на Апостола“.  Експозицията представя близо 40 творби от фондовете на различни галерии и музеи, някои от които дълго време непоказвани пред публика.

„Радвам се, че четири града – Ловеч, Плевен, Габрово и Троян, са събрали своите усилия, за да представят толкова много интерпретации на този светъл образ“, каза при откриването кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова. Тя допълни, че както всеки художник е търсил своя Левски, така и ние трябва да продължим да дирим истината за него.  На откриването присъства и заместник-кметът Венцислав Христов, както и много ценители на изкуството и любопитни граждани.

Сред експонатите вниманието привлича голямото платно на Васил Стоилов, наречено  „Васил Левски сред шопите“. Могат да се видят още картини на Емил Попгенчев, Емил Георгиев, Владимир Диновски, доц. Добри Добрев, Иван Василев и много други, припомни директорът на галерията Владимир Узунов. След откриването беше прожектиран документален филм за Апостола и Къкринското ханче.

Събитието е посветено на 180-годишнината от рождението на Васил Левски.