logooprr2804131Проливният дъжд от снощи отложи за тази вечер продължението на втората част на Второто културно събитие по проекта „Ловеч – корени от миналото – мостове към бъдещето“. В 19.30 ч. днес тръгват отново иновативните аудиовизуални спектакли от Второто културно събитие по проекта. Първият спектакъл, който ще видим, е „Приятели“. Ловеч и неговите жители ще поздравят приятелите на проекта – младите актьори от театър „Мим Арт“ и група „Жестим“ към сдружение „Тишина“ – София, с ръководител и режисьор Мария Атанасова. Те ще представят своя вълнуващ спектакъл „Пред Бога раждаме се равни“. От 21 ч. започва спектакълът „Излитане“. На единствената на Балканите плаваща сцена с воден екран в Ловеч ще покажат таланта си брейк формацията „Електрик Стайл Крю“, балет „Ралица“ и клубът по акробатичен рокендрол „Роксмайл“. Изненадваща среща очаква зрителите с първия български космонавт Георги Иванов и с младия му съименник от Ловеч, устремил се към звездите – Георги Митев. На водния екран ще се излъчат кадри от работни моменти на трите формации, колажи от други тематични кадри, мултимедия, ще видим филма „Полет над Ловеч“.

proekt2804131Втората част на Второто културно събитие стартира още на 1 юни с празник за децата в Градската градина в Ловеч, преминал под мотото „С децата по мостовете на бъдещето“. Участваха над 200 възпитаници на детските и учебните заведения в Ловеч.

Първата част на Второто културно събитие се проведе от 22 до 24 май, а Първото културно събитие – през декември миналата година.

Втората част на Второто културно събитие продължава всеки ден без неделя до 11 юни. 

Снощи демонстрации на авио-, ракето- и корабни модели направиха от клуба по авио- и ракетомоделизъм към Общински детски комплекс – Ловеч. А през деня вчера млади художници изрисуваха с графити стената пред плаващата сцена, показвайки историческата ни памет и днешните мечти на младите хора.

Утре на плаващата сцена излизат младите изпълнители от формация „Огнени ритми“ към Природоматематическата гимназия с ръководител Юлияна Близнакова, спектакълът започва в 21 ч. и е под заглавие „На мегдана“. След повече от 30 години отново ще бъде поставено и куклено-фолклорното шоу „На мегдана“ от актьорите от Кукления театър към Ловчанското читалище. На екрана ще видим мултимедийна мозайка от пейзажи от Ловешко и селски бит.

В събота събитието ще премине под мотото „На Ловеч с любов“. Свои изпълнения ще покажат балет „Ралица“ и изпълнителите от Студиото за поп пеене на Милена Дафинина.

Втората част на Второто културно събитие продължава в понеделник и вторник следващата седмица.

inovsanitie60613AПроектът ”Ловеч – корени от миналото – мостове към бъдещето” е спечелен от община Ловеч по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 г., схема BG161PO001/1.1-10/2010 „Подкрепа за създаване и промотиране на иновативни културни събития”. Общата стойност на безвъзмездната финансова помощ е 491 433,60 лв. По него е предвидено  провеждането на две културни събития в рамките на две години чрез пресъздаване по нов и модерен начин на традиционни за региона обичаи и ритуали.

Организирането и промотирането на иновативното културно събитие се изпълнява от ДЗЗД „Обединение Ловеч – 2012-2013”.

 

 

Този документ е създаден в рамките на проект”Ловеч-корени от миналото-мостове към бъдещето”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма”Регионално развитие” по Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ  BG161PO001/1.1-10/2010 „ Подкрепа за създаване и промотиране на иновативни културни събития”. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Община Ловеч и при никакви обстоятелства не може да се счита , че този документ отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган. BG161PO001/1.1-10/2010/014