OLYMPUS DIGITAL CAMERA

По традиция част от творбите на пленер „ДУВАРИ 2016“, който за шести път събира в Ловеч художници от близо и далече, ще тръгнат по света като посланици на красотата и ще разнасят образите на нашия красив град.
Това каза при откриването на изложбата вчера кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова. Тя произнесе словото си минути преди дъжд с лека градушка да се изсипе върху града и прекрои празничната програма за 22 август  – ден, в който отбелязахме 139 години от Освобождението на Ловеч.
Участници в пленера тази година са живописците Станимир Видев от Пловдив, Еслица Попова от Русе, Долорес Дилова от София,  Николай Добрев и Валентин Стойчев , скулпторът Ваклин Василев и фотографът Дишко Добрев, всички от Ловеч. Те бяха представени от шефа на Художествената галерия Валентин  Узунов.
На откриването дойдоха депутатът Антон Долапчиев, областният управител Ирина Митева, зам.-областният управител Драгомир Кавалски, заместник-кметовете Ивелина  Радевска и Венцислав Христов, представители на творческата интелигенция.
Чрез подкрепата на подобни начинания Община Ловеч вижда една от своите задачи в изграждането на духовния облик на Ловеч, подчерта Корнелия Маринова. В тази задача участват още  Съюзът на българските художници – представителство Ловеч, и Художествена галерия в Ловеч.
Множество ценители на изкуството продължиха да прииждат в Янковата къща, където е експозицията,  и след края на дъжда.