lokvi704154Павлин Иванов

Снимките говорят достатъчно, но не дават отговор на въпроса: Как да пресечем улицата, как да ходим по централния ловешки площад или как да караме, без да станем на прасета или да омацаме с кал и вода пешеходците?

Въпросът с придвижването в други локации на областният център – Гозница, Продимчец и Бабабаковец дори няма нужда да бъде поставян, защото там проблема от години е системен, а живущите, за радост на градската управа, някак си се оправят сами.

Но ако приемането на мизерията в крайните квартали е поне разбираема като начин на мислене на властта в града, трагичното състояние на ловешкия център е неразбираемо, поне за мен и за хилядите ловчалии, минаващи ежедневно през почупените от инкасо автомобилите плочки.

Вероятно състоянието на централната градска част е някаква иновация на кмета реформатор, а целта е привличане на все повече туристи, които оставят парите си в ловешката икономика – я за нови джанти и гуми, за химическо чистене на дрехи, я за гипс за закъсалата ловешката болницата, която трябва да лекува счупванията на жителите и гостите на града ни.

Извън рамките на шегата, решение от нийде взорът не види!

17 коментара

  1. А какво да кажем живеещите в блока зад старата баня..за калта, дупките около него, за мръсотията създавана от Мишо/знаещ го цял град/, за неосветеният и достатъчно “криминален” спиращ цял град и от други населени места паркинг, мога да изреждам и още… както беше казано преди време в едно предаване по ТВ, в абсурдистан сме…

  2. Еми…вчера 08.04.2014 ръмеше (не валеше) и с автомобила си трябваше да се придвижа от МБАЛ Ловеч (болницата) до пазара. Спирах и слизах от колата два пъти да погледна гумите след два зверски скока в напълнени с кал и вода дупки. Умилих се силно на технологията си за придвижване – караш малко, спираш, проверяваш, после процедурата се повтаря докато стигнеш. Да не забравя….поздравления за наградата “Кмет на годината” !!!

  3. И в Троян не е по-различно!

  4. И всичко това само за три мандата КМЕТУВАНЕ и на въпроса , Защо така отговор ще има виновен е БОИКИ БОРИСОВ

  5. кмета заслужава още някоя награда за плачевното състояние на центъра. Там стъпваш и изненада или дупка да си счупиш крак или някоя плочка ще те плисне с кална вода по чистите дрехи.

  6. Мда, чудничко е! Локвите пред нас добре сте ги снимали – да се знае! Минчо, да е жив и здрав и следващия път го изберете! До тогава ще сме се снабдили със сал, че да си влезем у нас! Хубаво е и плочките бомби по главната да ги щракнете. Излизаш с едноцветен панталон и се прибираш с леопардови шарки от кал!

  7. Чудничко..Да! Това с ин-касото ми хареса.

  8. Днес минах по “Каблешков”. Мокра станах до колене. После тръгнах по “Търговска”. Опитах се да прескачам счупените и отлепени плочки, но се оказа мисия невъзможна, защото не можеше да се намери здрава. Прежалих си обувките, за да не си потроша краката или главата.

    1. Ходенето по плочките в дъждовно време може да се превърне в изключителна туристическа атракция. Японците яко ще пощуреят, ще напълнят града и пари няма да пожалят за атракцията. Откачените им забавления ряпа да ядат. Давай, Мин Чо, действай, иновативни ни кмете!

  9. Градът с милион и един фонтана по центъра след дъжд

  10. Харесвам иронията примесена със саркастични вметки на място. Трябва да се добави иновативна игра за туристите -Познай какво има в локвата? Варианти за награди колкото си искаш-плаване по Осъм с отплаващата сцена, стрелба по жива мишена в Зоопарк, онроуд приключение из Дикисана, офроуд по селските улици с бягане от кучета…. трябва да се патентова бързо, че и други общини могат да се възползват

  11. Така е, няма кой да направи улиците, иначе всякакви други простотии се правят 🙂

Comments are closed.