prazniklovech11051434-1До момента за новия Катедрален храм “Св. св. Кирил и Методий” са изразходени 3 141 000 лева

Най-големи дарители са: фирмите под шапката на Геотехмин, вкл. Елаците Мед – 917 000 лева; ПП ГЕРБ – 600 000 лева; Държавата чрез Дирекция Вероизповедания – 480 000 лева; ОБщина Ловеч – 150 000 лева; Първа инвестиционна банка – 120 000 лева; Гриша Ганчев /Литекс/ – 107 000 лева; Валентин Златев /Лукойл/ – 104 000 лева; Златна Панега Цимент – изцяло дарителство на нужните видове и количества цимент; Ловчански Митрополит Гавриил 58 410 лева.
Много други юридически и физически лица, които са под 50 000 лева.

Остава нуждата от довършване на основната част на храма за следните работи: Купол стенопис – 50 000 лева; боядисване – 15 000 лева; парапет каменен кота  +5 – 10 000 лева; настилка кота 0 – 96 000 лева; площадки с гранит – 3 000 лева; настилка вътрешни стъпала  с гранит – 5 000 лева; иконостас – ориентировъчно 85 000 лева; икони за иконостас – ориентировъчно 85 000 лева; осветителни тела – 50 000 лева.
Всичко  – около 400 000 лева.

Ловчанска Света Митрополия
о. Любомир

39 коментара

  1. Аз спирам дотук. Кучетата си лаят, керванът си върви! Явно за някои хора простотията е на преден план!Нямах намерение да обиждам когото и да било, но…А, горният цитат! Просто спирам, дотук съм и се махам1! Да е жив и здрав дебелака!

    1. Само за сведение – горният цитат е на Айнщайн, който е казал и това:
      “Особено изглежда нашето положение на тази земя. Всеки от нас се появява тук не по собствено желание и без да е молил за кратък престой, без да знае защо и за какво, във всекидневния живот ние само чувстваме, че ЧОВЕК Е ТУК ЗАРАДИ ДРУГИТЕ, ЗАРАДИ ТЕЗИ, КОИТО ОБИЧА, и много други, свързани с него човешки същества.”

  2. Коментарът е изтрит! Тук не е място за лична разправа, лични обиди/ Ако имате мнение, споделете го, защитете го, аргументирайте се. Но за пореден път да прекрачвате граница, няма как да продължи!
    Павлин Иванов
    “Ловеч днес”

    1. С увеличаването на моята известност, аз ставам все по-глупав, което, разбира се, е обикновено явление. Съществува прекалено голямо несъответствие между това, което си, и онова, което хората мислят, че си. Или поне това, което казват, че мислят за теб. Но всичко трябва да се приема с чувство за хумор.
      Всеки е гений. Но ако се съди по способността на една риба да изкачи някое дърво, тя ще живее целия си живот смятайки, че е глупава.

    2. Цензор Иванов, “Абе, чвор неграмотен, някой да те е викал за посредник между мен и когото и да било? “

  3. Верно ли, талибанче, се забавляваш? Явно си мазохистче, повече приличаш на човек, който мачка таралежи с гол задник.
    “Религията е въздишка на потиснатата твар, тя е душата на един безсърдечен свят, както е и духът на едно бездуховно състояние. Тя е опиум за народа.” 🙂

  4. Тъпако,никакъв дилър не са ми арестували…Ако ти си зависим от тях, аз не съм! Иначе добре се забавлявам, четейки глупостите ти! Един малко по умен от тебе, някакъв си д-р Хаус /измислен/ писа преди дни, че си завършен идиот! Глупав, дребен и вреден и безполезен си ти! Че то булонката е с повече мозък от тебе! Кога за последно си ходил на психиатър? Мога да ти помогна, като ти запазя час!

  5. Еха, талибанче, страшно си, когато изпаднеш в абстиненция, да не са ти арестували дилъра? Същото си като булонка – много лаеш, мислиш се за страшно, а си глупаво, дребно и безполезно.

    Ето и един поздрав за теб:

    https://www.youtube.com/watch?v=Y748pXFfy_w

  6. Дебелак ли си, шкембелия ли си, не знам, само знам, че си Простак, ама Голям! Не аз, ти си истинският отровен плевел, нещастник такъв! Кой ме е викал ли? А тебе кой те е викал и карал да цапаш и тровиш пространството? Няма да ти позволя да сквернословиш срещу това Свято и Богоугодно дело! ти наистина заслужаваш един достоен лобут и пердах! и то както сам си го каза, бой с камъни – както се бият змиите! По добре върви се дрогирай някъде с бутилката, самозадоволи се и си лягай при майка си, цървул мизерен такъв! Само болен мозък като твоя и овча глава като твоята може да измисли такива простотии! Галфон!

  7. * да се пека в ада

    Талибан е нова дума в речника, просто по-модерната дума за религиозен безмозъчен фанатик. Синоним е на нечистоплътен, див индивид, пълен с омраза и законничество в името на “бога”.
    По времето на земния път на нашия Господ също имаше талибани, макар да не се наричаха така – те Го обвиняваха, че “яде и пие с блудници и бирници”, скърцаха със зъби на Него, когато изцеляваше в свещената им събота, те Го и предадоха на разпятие.
    Талибаните или религиозните фанатици може да не ходят в тюрбани и да живеят по дупки. може да носят модерни дрехи и да ползват лаптопи. но духът, стоящ зад тях е един и същ. дух, който изпитва нещо като духовен оргазъм при мисълта, че всеки, който не е като него, ще се измъчва в пъкъла. дух, който чисти външното, за сметка на вътрешното. дух, който се хваща за буквата, игнорирайки Духа. дух, който тръби като лицемерите, че спазва стриктно постите, дух на обредоверие, но не на истинска вяра. и т.н. и т.н.

    http://forums.pravoslavie.bg/viewtopic.php?f=20&t=2247&start=75

  8. Не, дебелако, защо да те пребивам с камъни – та ти самият не знаеш какво вършиш.. По скоро бих се помолил за теб и за такива като теб /вкл. и т.н. д-р Хаус/ за това – Бог да ви вразуми и да ви просветли и проясни съзнанието и разсъдъка…Нямам изобщо намерение да споря и се заяждам със същества като вас, защото ми е обидно и унизително! То, каквото и добро дело да направиш, винаги ще се намери някой като вас, горепосочените – да не ви изброявам…А иначе добре, че има и други, по нормали хора…
    Само те моля да си изясниш разликите между понятията талибанин и християнин, защото има такива – и след това се опитвай да мислиш как да ги употребяваш!
    Желая ти здраве, а не бой с камъни!

    1. Абе, чвор неграмотен, някой да те е викал за посредник между мен и когото и да било? Защо никнеш, плевел такъв, там, където не са те сяли?
      Гледай си в твоята паничка, обсъждай си СВОИТЕ дела, мен ме остави да си се печа в ада.
      Талибанска му работа.

      Лек живот, изобщо – свобода.
      Билет за целия сезон – няма връщане назад!
      Не моля за нищо, просто остави ме!
      Всичко с лекота ми се отдава…
      Не ми трябва здрав разум, нито основателна причина!
      Само това ми прави удоволствие…
      И ето, спускам се надолу! Време е за купон!
      Моите хора само мене чакат.
      Поел съм пътя към ада!
      Магистралата към ада.
      Без знаци “стоп”, или ограничения във скоростта.
      Никой няма да ме забави.
      Като колело… аз ускорявам.
      Никой няма да ми се меси.
      Хей, Сатана! Плати ми дълговете.
      Свиря в рок банда.
      Хей, мамо! Само ме виж!
      Отправям се към обетованата земя.
      Поел съм пътя към ада!
      Магистралата към ада.

      https://www.youtube.com/watch?v=gEPmA3USJdI

  9. Благодаря, док, за подкрепата. А и някак ми стана по-леко, след като онова, което и аз открито си го признавам, вече има и лекарска диагноза. Хубав ден!

  10. Не мога да не призная, че думите на debelakа , който иначе смятам за завършен идиот, са вярни.

  11. Ех, талибанче, с всеки следващ пост разкриваш все повече от християската си добродетел. Няма ли да си по-удовлетворен, ако дойда да ме пребиеш с камъни? Да се успокоиш, че на света е останал един другомислещ по-малко, ще ти се отчете там горе, пред райските порти.

    П.П.: Не една ракийка, по едно шише изпивам всеки ден, за да мога да понеса по-лесно идиоти като теб.

  12. дебелак, съжалявам, болният си ти – в Ловеч има и Психиатрия, съветвам те да я посетиш, ще бъде полезно за теб и такива като теб…А талибани са едни други ненормални същества, подобни на теб, а не обикновените християни! И ако обичаш, не цапай форумите с безсмислените си дебелашко-просташки излияния!По добре си налей една ракия и се успокой, поезно ще е за теб!

Comments are closed.