sini2408141Павлин Иванов

Всички, които обичаме футбол гледаме мачове от Испания, Англия, Германия. Стадиони с 60-80 000 души са изпълнени с фенове, които подкрепят отборите си, съпреживяват всеки момент. Голяма част от феновете в онези страни са деца и жени, просто обърнете внимание на първият случаен мач. Щом там хората могат да заведат децата и жените си на стадиона, значи се чувстват спокойни и сигурни.

Днес феновете на Левски, макар много неправилно да се наричат така, показаха отново характерната си страна и за пореден път потрошиха стадион. За пореден път УДРЯТ полицай! За пореден път палят, чупят, късат, рушат! И всичко това на живо, без редакторска намеса, без манипулация – едно към едно, по телевизията, истината такава, каквато е!

 

В коя страна, човек посегнал на полицай, ще може да се прибере в къщи без да е задържан, осъден и полежал в ареста или платил хиляди евро глоби?

В коя страна, тъй наречените фенове си слагат маски на лицата за да гледат любимците си?

В коя страна да палиш стадиони и да ги разрушаваш се толерира с бездействие от страна на държавата като законодателство, адекватни мерки и строги санкции?

В коя страна всеки мач е като бойно поле – полиция, пожарна, охрана ..?

При нас знаем какво ще се случи и затова се подготвяме струпвайки жива сила и техника на всеки мач. Там, където е нормално за живеене, странно защо не се виждат на самия стадион бронежилетки, щитове, каски?

 

Много често аз, както и предполагам много от вас се питат ЗАЩО и ДО КОГА в България ще бъде така?

В много страни по света, проблема с футболните хулигани е решен кардинално и няма прошка нито за сини, нито за червени, нито за пембени идиоти!

При нас?

При нас е пълен абсурд!

 

10 коментара

  1. До кога ще продължгава ли?Ами то е ясно,докато има власти,които вместо да чупят кости,удрят с пухени ръкавички.Защо ултрасите,независимо чии фенове,винаги се оказват извън закона и дисциплината.Виждахме ги преди малко повече от година и около “Орлов мост”.Но тогава чупеха глави ,а не седалки.Дали пък не за това да е тази търпимост на властите?!

  2. Това не са само футболни агитки, това са организирани и платени групи за терор и провокация на обществени места и обществени нагласи. Справянето с тях не е чак толкова трудно, но на батьовците с белите якички им трябват да са им под ръка при решаването на политически поръчки, вълнения и кризи. Институциите?? които публично се борят с тях, техните висши началници ги отглеждат, покровителстват и при нужда ползват. /Така например фен-клуба на Левски получава месечна субсидия от 15000лв. на ЦСКА -също, малко по бедни и по-малко използваеми са пловдивските./ – Майор Деянов

  3. Интересно е и как се проверяват тези “фенове” на входа, как успяват да внесат бомби, димки и всичко останало. Ако ловешката полиция си свърши добре работата, за следващия мач ще си помислят не само левскарите, а и останалите, които идват тук.

  4. “Феновете започнаха да хвърлят предмети в посока към строените полицаи около тях. Няколко седалки полетяха към униформените. Опит да се ударят представителите на органите на реда с една патерица, се видя от телевизионните излъчвания по Диема.”

    http://gong.bg/bg-football/a-grupa/naprezhenie-mezhdu-fenovete-na-levski-i-policaite-294020

    Въпрос: Маскираните на снимката футболни фенове ли са или терористи?

  5. Те бяха заплаха за шофьорите по централните улици, що останало на стадиона. Дрогирани, пиани и никакви мерки за сигурност. Просто идиотчета.

  6. Те бяха заплаха за шофьорите по централните улици, що останало на стадиона. Дрогирани, пиани и никакви мерки за сигурност. Просто идиотчета.

  7. Стига сте дъвкали едно и също! Има закони, които обаче не се спазват! За удар над полицай -затвор и доживотна забрана да посещава мачове! Един, втори и т.н. докато накрая ще бъдат по-ниски от тревата! Щом в Англия, която се слави с футболните си хулигани успяха, значи и тук е възможно! А зашо не се прави? Защото никой не го е еня за закона! 😉

  8. Стига сте дъвкали едно и също! Има закони, които обаче не се спазват! За удар над полицай -затвор и доживотна забрана да посещава мачове! Един, втори и т.н. докато накрая ще бъдат по-ниски от тревата! Щом в Англия, която се слави с футболните си хулигани успяха, значи и тук е възможно! А зашо не се прави? Защото никой не го е еня за закона! 😉

Comments are closed.