djamiqmalinovo110131Павлин Иванов

Надали някой ще се учуди, че не харесвам идеите, тезите, идеологията на БСП. Като икономист, няма как да разбирам и одобрявам идеята да взимаме все повече пари от предприемчивите и работещите, за да ги  даваме на мързеливите с цел отглеждане на електорат.

Разминаването във философиите е нещо нормално и като цяло, доста полезно. В сблъсъка на ценностите, мнения, цели, път, би трябвало да се ражда нещо балансирано, добро и може би най-важното – устойчиво във времето. Точно затова аз, като гражданин, имам интерес и лявото и дясното да са силни, умни, чувствителни, мислещи.

Това, което ме плаши днес са не трудовете на Маркс и Енгелс или възрастните или неграмотните, които решават накъде да върви България, а ролята на днешните, конкретни личности с имена и биография от БСП, които буквално продадоха България, интересите на хората, дори на собственият си електорат, с единствената цел – да живеят в облаците, дори за сметка на всички социалисти.

Факт е, че само и единствено заради властта, днес хора с основно и по-ниско образование, безработни и хора държани в бедност и отглеждани за електорат гласуват и определят накъде вървим.

На кого продаде страната БСП?

По-скоро, въпросът трябва да бъде на кого не я продадоха. Ще се огранича обаче, да споделя мнението си единствено за видимото от всички, които живеем в град Ловеч, община Ловеч и област Ловеч.

От всички пресконференции, които се постарах да ви представя подробно след евроизборите, се вижда кой кара влака. Вижда се ясно. Вижда се добре.

djamiqmalinovo110132На територията на община Ловеч, няма да бъде преувеличено ако кажа, че силната личност, за която ще става доста често дума в следващите дни е Ертан Хасан. Зам. кмета на община Ловеч с подарени му изключителни права върху най-важните лостове – бюджет и финанси.

Идването на Хасан като ключова фигура в кабинета Казанджиев се случи след местните избори през 2011. Новият зам. кмет получава огромно влияние като част от сделката между БСП и ДПС, чрез която хората на Местан подкрепиха категорично Казанджиев за трети мандат за кмет на областния град. Тогава, Казанджиев стана кмет благодарение именно на гласовете на ДПС в общината.

До ден днешен, съветниците на ДПС не са скочили и дори веднъж срещу сделката. Те подкрепят всяко едно предложение на кмета като дисциплинирани и предвидими партньори, независимо от това, дали се отразява лошо на техните хора, живеещи предимно в селата. Та дори по предложение на Юнал Мъстънов, още като съветник, беше избран ултра противоречивия във всякакъв план Тихол Тихолов.

Ертан Хасан е главният герой, макар и неформално, в тези избори, за което ще стане въпрос през следващите дни. Ще разберете защо и как.

dpspres206141Да се вдигнем малко по-високо. Да погледнем високата бяла сграда на центъра, в която се помещава Областна администрация, начело, с може би социалиста, Милко Недялков. Като част от сделката за управлението на България и подкрепа за кабинета Орешарски, ДПС си поиска или по-правилно –наложи много свои хора и ги постави на изключително ключови места в Областта. Пример е Юнал Мъстънов, който получи поста на зам. областен управител. Естествено, за да се случи това, още повече с общественото мнение по отношение на роднините на Мъстънов, БСП в Ловеч очевидно е отстъпила много здраво и се е преклонила пред лидерите на ДПС. Това се случи въпреки недоволството на доста голяма част на членовете и симпатизантите на партията, които от своя страна, изразиха категорично мнението си на тези избори – БСП катастрофира и в Ловеч!

Секретарят на областта също е от ДПС, шефа на ИАРА Ловеч също …

Може би тези взаимоотношения между коалиционните партньори са нещо нормално. Все пак, заедно са направили едно семейство, макар и да не е ясно кой изпълнява ролята на съпругата, въпреки че, доста обосновано мога да предположа КОЙ КОЙ е, аргументирайки се с факти видими и публични.

Ако сте прочели много внимателно публикацията от пресконференцията на лидерите на областната структура на ДПС, няма как да не ви е направило впечатления, колко много послания лансират.

Ще цитирам:

„Зам. председателя на ДПС в Ловеч Захари Велев изтъкна факта, че лидера на партията Лютви Местан е бил учител в Угърчин. Днес вратите на неговия кабинет са винаги отворени за хората от Ловеч. Не знам дали има друга такава област, която почти всяка седмица е при него, за да се решават проблеми бързичко.“

Интересно послание нали? Става ли ясно КОЙ кара влака? Защо Милко Недялков ходи при Местан, а не при друг? Кой всъщност е шефа? Кой сложи социалиста Недялков начело на Областна администрация и чии интереси трябва да защитава?

Отговорите се виждат с просто око или поне аз, така смятам.

Лично аз оставам с усещането, че политическият кабинет на Областна администрация е разделен доста ярко на хора за ПР и хора за работа. Единствено неудобното за тези с ПР-а е, че работещите могат всеки момент да дръпнат килимчето и да се видят голи червени задници при падането.

В този коментар ще ви обърна внимание само на още едно ключово изречение, казано от областния лидер на ДПС Юнал Мъстънов по повод изказване на местния депутат от БСП Димитър Горов, който заяви по опорни точки, че БСП ще налага категорично по-лява политика на коалиционните си партньори ( не стана ясно защо се употребява множествено число – бел.ред), цитирам:

„Коалиционният партньор да си гледа паничката! Той не може да ни налага лява идея, смята лидера на ДПС. Аз съм расъл по времето на лявата идея, благодаря!“.

В началото си помислих, че зам. областен управител, назначен от кабинета доминиран, поне на думи от БСП, се е объркал с това остро изказване или от разредения въздух във високата сграда е в лек несвяст. Но Мъстънов го направи спокойно, със самочувствие и увереност в собствената си сила, без нотка на колебание.

Зам. областен управител разби с думите си народен представител! А в политиката, особено при ДПС, грешки има много, много рядко.

 

Разбира се, че ще има интересно продължение по тази тема. Защото трябва да намерим отговор на въпроса КОЙ и ЗАЩО от БСП продаде страната, електората, дори и опонентите си и КОЙ се възползва от това и КАК.

Ще потърся и отговор на въпроса, дали хората са склонни да простят предателството и продажничеството на социалистите, макар че, още от времето на турското робство е кристално ясно, че това никога и от никого не се толерира и прощава!

 

18 коментара

  1. През 2001 мисля ,че беше ДПС ПРЕДАДОХА СДС КАТО ВЛЯЗОХА В КОАЛИЦИЯ С БСП!!

    От тогава БСП си помислиха , че няма да им се случи и на тях същото и все им пускаше гювеч , дотолкова, че изгубиха самоличността си , а ДПС се уядоха с влас, качиха им се на главите и сега им го турнаха заднешком , както преди време направиха същото и на СДС.

    НАРОДА НИ Е КАЗАЛ – ЕДИН ПЪТ ПРЕДАТЕЛ – ЦЯЛ ЖИВОТ ПРЕДАТЕЛ!!!

    Да му мисли следващия им партньор който така упорито сега ги ухажва>>> ГЕРБ – и тях ще ги чака същото!!!

  2. “Защото трябва да намерим отговор на въпроса КОЙ и ЗАЩО от БСП продаде страната, електората, дори и опонентите си и КОЙ се възползва от това и КАК.” – АМА ЧЕ ВЪПРОС , ОТ ПРОСТО ПО-ПРОСТО: СТАНИШЕВ И КЛИКАТА МУ Я ПРОДАДОХА НА ДОГАН , А СЕ ВЪЗПОЛЗВА ГЕРБ!

    1. Днес на специално тържествено заседание на Висшия съвет на БСП председателят на Партията Сергей Дмитриевич Станишев е награден с часовник със знак “Ударник на социалистическия труд”.
      Наградата му се дава за изключително доброто му постижение да вземе Четирилетката само за една година.

  3. Доведоха до това че ДПС превзе Ловеч! Продажниците Горов и Минчо дигнаха полите и дадоха всичко на Алчовците. Резултатът е че никой не иска да живее тук и хората бягат. Жалко за хубавия град

  4. Вчера потърсих Вселенския Магистър за да прием силата негова и усещането за неговата Голямаа Любов. Вселенския Магистър бе буден за да изпрати още знамения които се съчетават с началато. Той отдавна не беше се събуждал и ми каза «Възмоното което предстои е да бъдем Мъдри». Днес трябва безизмерно да влеземе в пространството на Тази Мъдрост с Любов.Ако стане така ще бъде добре и за нашите близки и обичаните от нас хора. Те ще имат сили и подкрепа, но сега те остават такива каквито са – земни и прозрачни но уви непредвидими.
    Пътуваме към Вселенския Магистър. Той скоро ще ни приеме…..

  5. До пълен фалит! Няма работа, няма и млади хора.За съжаление Ловеч е град със застаряващо население ! Град с история,но без бъдеще за нашите деца ! Жалко е !!!!!!!!! Управниците съсипаха ЛОВЕЧ!!!!!!!!!!!!!!

    1. Разбира се, че ще го съсипят след като населението масово им съдейства и то не само на избори.

  6. Офф, тя цялата държава се тресе от мръсните сделки на БСП и ДПС, от милиардите заеми които постоянно взимат, от контрола на ДПС над кючекините от БСП, от сценариите които ДПС са написали за правителство, избори и народ, от задкулисието, от гаврата, от алчността! Вече дори не се крият . Всичко се прави настървено, арогантно, нагло, без да им мигне окото.
    Има начин! Колкото и да съм против насилието, просто няма друго решение. Тоягата трябва да играе. Стига мирни протести!

  7. “Защо Милко Недялков ходи при Местан, а не при друг? Кой всъщност е шефа? Кой сложи социалиста Недялков начело на Областна администрация и чии интереси трябва да защитава?”

    Неутолимата жажда за власт у някой хора им строи оазиси на хиляди километри на север от града на Ленин в Северния ледовит океан. За разлика от тях бившият комунист Недялков си построи „леденият дворец” в центъра на Ловеч и въпреки студеното лято тази година прогнозите за гореща есен и още по гореща зима, не вещаят нищо добро за къщурката от лед на „младия” социалист. Ех,времена,ех нрави,ех велики преживявания…

  8. Доведе и до развалянето на площада с храма на сатаната. Обаче началник за църковно БКП никога нищо не пишеш. Разкрий ситуацията как така, който ръси мангизи за този сатанински храм остава във властта.

  9. Не Ви разбрах г-н Иванов, усещането за коя част става въпрос на работещ политически кабинет…..всичките са ПР. Нека видим каква е работата в името на нещо за хората в тази област. Килимчето може да бъде дръпнато само от единствените работещи хора там – служителите. Но разбирам, че и техните глави са много наведени….от хората които не връщат християните!

  10. И след като Юнал ошамари Митето, то самоотвержено даде г…ласа си, да не си помислихте нещо друго, в подкрепа на АТАКА за касиране на Евроизборите?!?
    Ако някой може да ми обясни разнопосочността в действията на този “политик” – до едно време ходеше под ръка с Алчо из общините да “вразумява” кметове, сега се подложи на Волен.
    Та уродливата част от социалистите винаги са правили само сделки, а не политика. Българската Сделкаджийска Партия

  11. Цялата публикация е в полза на ДПС! Чудя се автора да не работи за тази партия случайно????
    Имам още един въпрос.
    Всемогъщите Юнал Мъстънов и Емил Емилов какво свършиха за областта по-точно? На кого и с какво помогнаха? Много моля за отговор на зададените от мен въпроси!

Comments are closed.