asistenti204151Кметът на община Ловеч сключи 72 допълнителни споразумения с личните асистенти и 89 анекса към договорите за предоставяне на социалната услуга с потребителите. Те са със срок 24 април т. г. Удължаването е от днес и е с цел непрекъсваемост на социалната услуга до назначаването на личните асистенти и сключването на договори с потребителите по новия проект „Нови възможности за грижа“, стартирал миналия месец.

След приключване на проекта „Подкрепа за достоен живот“ по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2007-2013 г., в рамките на който се предоставяше услугата „Личен асистент“, кметът сключи споразумение с Агенцията за социално подпомагане (АСП) за продължаване на услугата до 31 март т. г. със средства от националния бюджет. След направени икономии по програмата е взето решение да се направи новото удължаване на срока.

Отново в партньорство с АСП община Ловеч стартира изпълнението на проекта „Нови възможности за грижа“ по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014-2020 г.“ В момента върви набирането на заявленията от кандидат-потребители и кандидати за лични асистенти.

Целта на проекта е да се подобри качеството на живот на възрастни болни и хора с увреждания, отново чрез предоставяне на услугата „Личен асистент”.