kmettroyan611141Павлин Иванов

Ще поискам среща с ръководството на ЧЕЗ за да им напомня много категорично за неизпълнените техни ангажименти, които поеха след подобни на скорошните събития през месец януари 2012 година, съобщи кмета на Троян Донка Михайлова в отговор на въпрос на „Ловеч днес“ по повод кризата с електрозахранването след обилният снеговалеж, причинил щети и аварии преди седмица.

Местният екип на ЧЕЗ работи много ангажирана и хората на практика работиха до предела на силите си, каза Михайлова. Но липсата на адекватна инвестиционна политика от страна на дружеството, доведе за втори път в рамките на моя мандат до този проблем.

Ако ЧЕЗ не предприемат категорични действия, това ще се повтаря непрекъснато, категорична беше Донка Михайлова. Тя поясни, че още през 2012 г. са предложили какво според община Троян трябва да се включи задължително в инвестиционната програма на дружеството, така че, при подобни случаи, последствията да не бъдат толкова тежки.

На първо място е въпросът със сервитутите около електропроводите, тъй като не спазването на нормативните изисквания за серитутите, доведоха до този проблем, каза троянския кмет. Проблем има и в нормативната база, тъй като изискванията за сервитути са 3 метра, а знаете, в планинската част, 3 м. са крайно недостатъчни.

Това, което много конкретно поискахме през 2012 г. е да бъдат поставени в независимост селата Черни Осъм и Орешак по отношение на електропроводите и да бъдат поставени съоръжения, които да позволят при спиране на тока в Орешак, Черни осъм да не остане без ток. Същото изискване поставихме и по линията Чифлик, Балканец, Бели осъм, Беклемето.

За съжаление, въпреки поетият ангажимент, лично от представителя на собственика г-н Докладал и ежегодните ни срещи, ЧЕЗ не изпълни този си ангажимент, заяви кмета на община Троян Донка Михайлова.

Тя ще поиска нова среща, на която да постави този процес, тъй като според Михайлова проблема е свързан с воденето на неадекватна инвестиционна политика, водеща до тежки последствия за населението на община Троян.

 

1 коментар

  1. Каква инвестиционна програма.Колкото и да увеличават цената на тока и докато парите се изнасят зад граница, инвестиции за подобряване на мрежата няма да има.

Comments are closed.