Обитателите на Дом за стари хора „Върбовка” в Ловеч получиха днес като дарение нов  плазмен телевизор НЕО (с екран 42 инча или 107 см). Дарението бе направено от френския гражданин Мишел Го – преподавател в Езиковата гимназия, дългогодишен и активен член на Асоциация  „Доверие България“. На празника на Ловеч 11 май т.г. Мишел Го бе удостоен с „Почетен медал на гр. Ловеч“.

На практика телевизорът е купен с пари, събрани от негови български приятели в Ловеч, които искали да го изненадат приятно по повод скорошен юбилей. Мишел Го обаче решил с тази сума да достави радост на възрастните хора от „Върбовка“, тъй като досега те разполагали със стар и малък телевизионен апарат.

Дарението днес бе доставено и монтирано във всекидневната стая на дома. Заедно с Мишел Го при възрастните хора бяха кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова и заместник-кметът Венцислав Христов. Директорът на дома Галя Петрова посрещна гостите с цветя и изрази задоволството си от новата придобивка. Кметът Корнелия Маринова разговаря с обитателите, като изрази надежда, че сега ще им е по-приятно в свободното време.

Домът за стари хора „Върбовка” има капацитет 30 души, сега се обитава от 25 човека. Това са в пенсионна възраст, незагубили възможността си да се придвижват самостоятелно, както и да се самообслужват, но които имат необходимост от подкрепа в ежедневието.