oblast1005131Иво Райнов

Добър ден, Ловеч!

Мързелив август. Градските хора са се източили кой на море, кой на планина, кой по селски ангажименти. Пусто, тихо и спокойно. След драмата с Алонсо, Ловеч отново потъна в медийна скука. Сякаш и новините си взеха отпуск. Въпреки това и миналата седмица даде няколко повода, за къде сериозни, къде весели акценти.

Истински добра е новината, че „Литекс-моторс“ разширява външнотърговския си пазар. Българският автомобилостроител вече има договор за износ и в Румъния. Радостна вест, защото ловчалии продължават да чакат с упование обещаните от кмета и инвеститорите 2000 работни места. А всяка нова поръчка, ако не друго, поне оставя надеждата жива.

В края на седмица дойде и добра новина в аванс. Най-после има истински строителен план за автомагистрала „Хемус“. Идейният проект бе представен на областния експертен съвет по устройство на територията и подкладе на ново вярата, че северна България ще има своя скоростна магистрала. За нас е особено важно, че новият проект приближава трасето до Ловеч, а един от големите крайпътни възли с отклонения и площадки за отдих, ще бъде точно до трасето Ловеч-Плевен. Сега всички стискаме палци да се намери финансиране за бързата реализация на проекта. Близостта до модерен и скоростен път винаги отваря нови икономически възможности.

Хубава новина е, че докато „ваканцува“ общинския съвет, в неговата зала тече сериозен ремонт. Толкова сериозен, че залата е направо нефункционална и не може да събере дори сълзите за Алонсо и съветническа дискусия за проблемите останали след смъртта му. В този смисъл съветниците от ГЕРБ поискаха извънредно заседание на общински съвет, но председател Тихолов счете, че ремонтът е по-важен от проблемите на ловешкия зоопарк, чието състояние и лоша организация замесиха името на нашия град в срамни новини, гневни коментари и присмех.

Между другото служебното правителство прослужи първата си цяла седмица. И още с първите назначения срещна обществено недоволство и съпротива. В резултат един министър въобще не встъпи в длъжност, а цяла седмица се води медийна престрелка около конфузното назначение на шефа на митниците. Хубавата новина е, че гражданската бдителност остава все така осторожна, както по времето на аферата „Пеевски“. Така че следващият министър-председател да си опича акъла отсега, пък дори и да се смята за най-големия мъжкар в държавата.

Лятото е в разгара си, а дните вече са слънчеви и хубави. Дори само това е чудена новина за всички, които летуват и почиват. Желая ви слънчева седмица и само топли вести!

20 коментара

  1. Споко, така няма да скучаеш, докато бдиш над баща си.

    1. Дебелака, готин си! 😉

      Борисов, машала за предложението! А да видим сега колко от съветниците ще си дадат левчетата за зоопарка, като са толкова заинтересовани.

  2. Цитирам по памет Еклесиаста: “Каквото е било, пак ще бъде, и каквото се е правило, пак ще се прави – няма нищо ново под слънцето.”… Ще да е повече от 70 години тази работа, защото и римляните са казвали: “Sub sole nihil novi est”

    П.С. Разводнихме темата, съжалявам.

  3. Сигурно е навлязла в критическата, няма цикъл, няма промяна, вече 70 години нищо ново под слънцето.

  4. Debelaka, историята е жена – циклична е. 😉

  5. Даскале,зам.председателю,опитваш се да се слагаш навсякъде и то винаги да си най,най-отгоре,защото от всичко “разбираш”и сам ти си най-най.Но не си наясно какво точно става под твоята камбанария ,сиреч заседателната зала на общинския съвет.Дори герберите разбраха,че залата в момента е в състояние,непозволяващо провеждане на заседания и всякакви други мероприятия и взеха че “поканиха гости в чужд дом и без да питат стопаните”,т.е.свикаха ВАЖНОТО извънредно заседание за случая”Алонсо”в салона на Ловчанското читалище,което също се оказа в ремонт и в невъзможност да приеме”гостите”,та се наложи кметът да разреши проблема и с повторна покана герберите свикаха това заседание за 26.08.2014 г.от 17 ч.в приемната на Община Ловеч в бароковите къщи.Друг е въпросът толкова ли беше нужно да се провежда на 26 август това заседание,за да преразкаже кметът всичко онова,което вече беше казано,написано и излъчено по радиа и телевизии,както и в прокурорската преписка,която още не е приключена?!При положение ,че на 10 септември е насрочено редовно заседание на съвета и тази много важна точка”Изслушване информация от кмета за случая Алонсо”можеше да се разгледа и на 10 септември,без да се налага допълнителния харч на около 5940 лв.от общинския бюджет за възнаграждения на милите ни съветници за насроченото от групата ГЕРБ извънредно августовско заседание.

    1. Ловеч няма време за губене! Съветниците от ГЕРБ решават проблемите на хората и кога ще има заседание заповядват ТЕ! Крайно време е да се разбере, че нито кмет или червеният слуга ттихолов могат да им нареждат кога и какво да правят. След четвърт век демокрация в България се вижда края на тоталитарното комунистическо управление и в Ловеч!!!

    2. До последния анонимен:

      Патетиката, с която пишете, в исторически план е добре позната. С нея са вкарвали в концлагери, също с нея са разстрелвали “враговете на народа”. Едните са се наричали национал-социалисти, другите комунисти. Мисля, че друг коментар е излишен.

    3. Стефчо, в нашия случай и едните, и другите са все комунисти.

    4. Напълно прав е
      Анонимен, писал на 21.08.2014 в 08:13 часа.

    5. Има резон в написаното от първия анонимен.
      Щом съветниците от ГЕРБ и сие чак толкова не могат да изчакат 2 седмици до редовното заседание с включена информация от кмета по случая “Алонсо”, или го правят от лакомия, за да си вземат де юре августовските възнаграждения, или за да запишат предизборен актив, защото нямат други убедителни “опорни точки” в платформата си.
      Ако това не е така, нека уважаемите съветници, които присъстват на извънредното заседание на 26 т.м., ДА ДАРЯТ АВГУСТОВСКИТЕ СИ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯ НА ЛОВЕШКИЯ ЗООПАРК.
      Така поне де факто ще замажат очите на невярващите в лоялността им съграждани.

    6. КЪМ АНОНИМНИЯ,ПИСАЛ НА 21.08.14 г.В 9:57ч.
      Нова грешна стъпка на пиара на ГЕРБ,подобна на тази с приемането”по принуда”от съветниците от ГЕРБ на бюджета на общината за 2012 г..
      Какво показва изразът”съветниците от ГЕРБ решават проблемите на хората и те ЗАПОВЯДВАТ”?
      Граждани,избиратели,за всички ваши неудачи ,за всички ваши нерешени проблеми не търсете кмет или общинска администрация.Търсете тези,които ЗАПОВЯДВАТ в общината/СЪВЕТНИЦИТЕ ОТ ГЕРБ/.ТЕ така са заповядали!

  6. И чака смяна на властта, с надеждата, че НЕГОВИТЕ хора ще са в управлението…чудно ми е как и какви критични статии ще има и дали изобщо ще има след изборите на есен… И Меркел да дойде не може да ни управи, та със сигурност ще има за какво да се пише…но не медиите НЕ СА ЦЕНЗУРИРАНИ и НЕ СА ПРИСТРАСТНИ…само малко… “ние малко ще ви ебем, само колкото да влезе главичката…”

  7. И къде беше добрата НОВина?

    1. как къде – аФтора без наколенките на д-р ливайн в поза партер геройски чака следващият министър-председател отсега, понеже се смята за най-големия мъжкар в държавата.

    2. Попитах къде е добрата новина, защото Иво, явно поради липса на такава, ни поднася претоплени предизборни дъвки. Не ме интересува мнението ти за г-н Райнов, защото от написаното досега от теб в този сайт мнението ми е, че в интелектуално ниво не заслужаваш да бъдеш сравнен дори с калта под ноктите му.

    3. малкия
      ако съм ти на масата или в леглото можеш да ме сравняваш с каквото и когото искаш! аз не те сравнявам! нали!
      тук се забавлявам с хорското скудоумие!

      не ме коментирай!
      не ме интересува мнението ти за това което пиша! – а то е копир на написаното от коментираните персони!
      калта под ноктите Му е от кефа му да рови в цукалото на ближния! 🙁

    4. Щом си се пръкнал в сайта и драскаш под мой коментар, бъди мъж и приеми отговора. Малоумник като теб няма как да оцени написаното от интелигентни хора като Иво, само може да си показва собствената простотия.
      Много внимание ти отделих, а дебил като теб не го заслужава, ще му щръкнат ушите.

    5. krasi , ти си идиот! Червен боклук!!!

    6. Много внимание ти отделих, а дебилak като теб не го заслужава, ще му щръкнат…матаронките хе хе

      анонимен – а ти си къ со пиш ко вец и комплексар 🙂
      КАЗАХ!
      ТОЧКА

Comments are closed.