denmladej908151В периода 9-11 септември в Младежки център – Ловеч ще се проведе Седмица на европейската култура. Събитието се организира от сдружение „Екомисия 21 век“ като част от проекта „Активен и здравословен начин на живот”, по който ловешката неправителствена организация работи от началото на годината.
В рамките на проявата всички, които проявяват интерес, ще могат да се запознаят с автентичната култура, традиционни ястия, музика и интересни фотографии на различните страни – партньори по проекта. „Двигатели” на събитието ще бъдат четирима доброволци от Европейската доброволческа служба, които са на мисия в Ловеч.

В сряда темпераментната Беатрис Гонзалес и сънародникът й Оскар Сан Роман ще запознаят ловчалии с гореща Испания, а на следващия ден Юргис Речс ще Ви потопи в неповторимата атмосфера на красивата Латвия. В петък Войчех Пшъбъла ще завърши Седмицата на европейската култура, като Ви „разведе“ из родната му Полша. Очакват Ви интересни истории и презентации, пленителни фотографии и вкусни ястия, приготвени лично от доброволците, а традиционната музика от съответната страна ше придаде допълнителна автентичност на инициативата.

Организаторите канят ловчалии да се докоснат до европейската култура в Младежки център – Ловеч, който се намира в кв. „Вароша”, ул. „Георги Бенковски” 1 (до ЦДГ „Мария Сиркова”). И в трите дни презентациите на чуждестранните доброволци ще състоят от 15 до 17 ч.

Проект „Активен и здравословен начин на живот” се реализира с финансовата подкрепа на Център за развитие на човешките ресурси” и програма „Еразъм +” .