ekomis1004131В началото на месец март 2013г. в Ловеч пристигнаха четири доброволци от Европейска доброволческа служба по проект „Доброволчески инициативи в Ловеч 2“. Проектът се реализира от сдружение „Екомисия 21 век“ в партньорство с  организации от Испания, Италия и Македония и се финансира от НЦЕМПИ и програма „Младежта в действие“.

Беатриче, Мари Круз, Мария Ароа и Филип ще участват в различни дейности по проекта до края на ноември тази година. Те ще се включат  в разработване и осъществяване на различни  младежки инициативи и ще доброволстват в Областен Информационен Център, ОУ „Христо Никифоров“ и  Професионална Гимназия по Ветеринарна Медицина „Проф. Д-Р Димитър Димов“.

 Темата на  проекта  е свързана с неформалното междукултурно образование,  обмяна на успешни практики по отношение на създаване на екологична и гражданска култура у подрастващите, приобщаването им  към проблемите на околната среда и възпитаване на необходимост от системно общуване с природата. В рамките на настоящия проект ще бъдат осъществявани информационни дейности с участието на младежи-доброволци от европейски страни и от Област Ловеч с оглед подобряване на техните възможности за участие в доброволчески проекти, стажове и младежки обмени, възможности за продължаване на образованието, квалификационни курсове и др. По време на проекта ще се реализират младежки инициативи за популяризиране на доброволчеството в региона  на град Ловеч. Запознаването с  традициите и културата на други европейски страни, представени от ЕДС доброволците ще обогатят познанията на малките ученици от града ни. Децата от Ловеч и региона ще имат възможност да изработват сувенири заедно с доброволците и да се  включат в дневни туристически походи, лагери, игри и занимания на открито.

Беатриче Опо е 30-годишна италианка. Тя е завършила международни отношения в Сардиния и има влечение към танците. В Ловеч ще организира безплатни уроци по италиански език.

Филип Митрески е от Македония. Завършил е информационни технологии в Битоля. Той е на 22г. и ще исъществява различни младежки и екологични дейности.

Мария Ароа идва от Испания. Тя е на 27, учител по професия, с опит в работата с деца. Ароа ще преподава безплатно уроци по испански език на всички желаещи от град Ловеч.

Мари Круз по образование е адвокат. Тя е на 29г и е от Испания. Обича децата и ще работи с тях всяка седмица в Арт ателието на Екомисия.

Всички желаещи, които искат да се включат в различните курсове, които организират доброволците, могат да се обадят на тел. 068 603 834 или да дойдат на място в офиса на сдружние „Екомисия 21 век“ – гр. Ловеч, кв. Вароша, ул. Георги Бенковски 1 до 19 април 2013г.