obuchenie3006141На 26.06.2014 г. доброволци от БМЧК и партньорите ни от библиотеката преминаха обучение на тема „Превенция за борба с наркотиците. Как да разпознаем нарко зависим и какви действия да предприемем”. Лектор бе г-жа Иванка Иванова –експерт от „Регионална здравна инспекция”. Доброволците се запознаха с основни методи как да разпознаят наркозависим, какъв е ефекта от наркотичните вещества, къде да сигнализират за употреба на наркотици. Бяха им представени и примери за употребата на марихуана и други наркотични вещества сред младите, как могат да бъдат „зарибени” и какви последствия носи употребата и разпространението и.

По случай Международния ден срещу наркоманията пред общината и в центъра на Ловеч доброволците проведоха информационна акция с раздаване на материали,както и анкетираха гражданите дали санкциите за употреба и разпространнение на наркотици трябва да бъде по-строга.

obuchenie300614226 юни е Международен ден за борба със злоупотребата на наркотици и наркотрафика. Датата е приета от Общото събрание на ООН през 1987 г.
На този ден всички хора по света могат да изразят своята съпрочастност и активна позиция в битката с разпространението на наркоманията.