dobrovolci1102151Доброволното формирование за защита при бедствия към община Ловеч е наградено с грамота от директора на главна дирекция „Пожарна безопасност  и защита на населението“ Николай Николов и председателя на Националната асоциация на доброволците в Република България Иван Видоловски. Призът е за успешното участие в конкурс по случай Международния ден на доброволеца и бе получен в края на миналата седмица, съобщават от Община Ловеч.

     Доброволното формирование се представи в конкурса с петминутен видеоклип, заснет по време на съвместна тренировка с Районна  служба „Пожарна безопасност и защита на населението“. Тогава доброволците участваха в акция по спасяване на бедстващ гражданин от покрив с помощта на електромеханична стълба и гасиха огън с използване на различни видове пожарогасители.

     Наградата община Ловеч приема като оценка, че усилията за формиране, укрепване, обучение и дейност на доброволното формирование са в правилната посока.

     Тази година предстоят редица съвместни тренировки с районната служба на Пожарната за усъвършенстване на знанията и уменията и готовност за действия при възникване на бедствия и аварии.