dobrcihmusic1404151От 7 до 11 септември в Добрич ще се проведе XIX-ят Международен младежки музикален конкурс „Надежди, таланти, майстори”. В нарочно писмо до областния управител д-р Мадлена Бояджиева организаторите канят за участие всички млади творци от област Ловеч.

Като утвърден форум за изява на младите дарования от цял свят, този конкурс е дал старт на блестяща професионална кариера на много от участниците. Конкурсното му начало е силен мотив младите таланти да се стремят към професионално израстване и завоюване на учредените награди, премии и звания, присъждани от авторитетно жури по председателството на проф. Виктор Чучков.

В дните на конкурса стотици млади музиканти не само ще представят постиженията си на сцена, но и ще имат възможността за творческо общуване и участие в майсторски класове. Предходните издания разшириха географията на участниците, като се включиха и таланти от Австралия, Азия, Европа, Северна и Южна Америка.

Поканата на организаторите е насочена към солисти инструменталисти, камерни ансамбли, до всички любители и млади професионалисти, в чиито сърца камерната музика заема централно място, като техните изпълнения ще бъдат заслужено оценени. Формуляри за участие могат да бъдат изтеглени от сайта на конкурса – www.festivals-dobrich.org.