mehano1509154„Добре дошли” на новите и стари ученици пожелаха в ПГМЕТ – Ловеч на 15 септември. Събрани от училището, за да споделят един от най-вълнуващите мигове в живота си – този на едно ново начало, преподаватели и възпитаници на училището заявиха за поредна година гордостта си да са част от историята на Механото.

Г-т Тобиас де Клерк – главен инженер на фирма „Литекс Моторс” лично присъства и отправи пожеланията си за успешна, спорна и изпълнена с предизвикателства учебна година. Гост на тържеството бе и Милен Илиев от РИО – Ловеч.

Училiщето бе поздравено от народните представители Корнелия Маринова и Димитър Горов, кмета на Община Ловеч – Минчо Казанджиев, Началника на РИО – Ловеч – Еленко Начев, както и от ВВМУ „Никола Вапцаров” – Варна. По традиция водосвет за здраве и ползотворна работа отслужи отец Викентий от църквата „Св.неделя”.

mehano1509152Словото на директора на ПГМЕТ – инж.Гено Вътев предизвика овациите на учители и ученици и постави за поредна година началото на упорита съвместна работа. Инж. Вътев връчи на новоприетите ученици отличителния знак на училището – значка с логото на ПГМЕТ, като им пожела да го носят със самочувствие и гордост и да не забравят, че те създават историята на своето училище.

`По стар български обичай учениците бяха посрещнати с хляб и сол и първият училищен звънец за 56 път призова учениците в класните стаи.