Доайенът на ловешките художници Йозев Гаджовски (84 г.) откри снощи в художествената галерия съвместна изложба заедно с творби на дъщеря си Веселка и внучката Росица.

Майката на Йозев е чехкиня, а баща му е българин. Самият той е работил в Силистра, после от 1964 г. живее в Ловеч и близкото село Гостиня, където е почетен жител. Негови творби има в много галерии у нас и по света. В момента дъщеря му е в Испания, но внучката дойде лично за изложбата и представи своите пластики от стъкло и пластмаса.

Фамилията Гаджовски ни представя днес  една чудесна експозиция, а Йозев е един от най-добрите и етични хора, които съм срещала, каза при откриването Галя Герганова от екипа на галерия.

Заместник-кметът на Община Ловеч Венцислав Христов поздрави авторите и посочи, че присъствието на три поколения в една зала и най-доброто доказателство как общината се грижи за изкуството и как младите се връщат в града.

1 коментар

  1. “Заместник-кметът на Община Ловеч Венцислав Христов поздрави авторите и посочи, че присъствието на три поколения в една зала и най-доброто доказателство как общината се грижи за изкуството и как младите се връщат в града.”
    Даа,изключителна загриженост на Общината.Нов ПиАр.
    Да не би новото общинско ръководство да е направило нещо по въпроса за връщането на младите в града.Нищо конкретно не се казва.Нито дори за нещото,което общината е направила ,за да върне най-младия член на фамилия Гаджовски.
    А новото общинско ръководство ли организира изложбата на Гаджовски или директорът на Галерията,Спас Дочев,когото виждам на снимките.
    И,уважаеми съграждани,загрижеността на новото общинско ръководство за ИЗКУСТВОТО е ГОЛЯМА и тя доведе до прекратяването на договора ,сключен въз основа на конкурс и преди да е изтекъл мандатът от 5 години по конкурса и договора,с директора на Галерията,скулптура Спас Дочев,човекът отдал повече от 30 години на изкуството и на тази галерия и неколкократно увеличил художествения фонд/картини и скулптори/ на Галерията.Очаква се назначаването без конкурс на временно изпълняващ длъжността “заслужил”деятел,който не покрива изискванията за конкурсната длъжност.
    А временното,както са казвали римските оратори в Сената,”Е НАЙ-ДЪЛГОВЕЧНО!”

Comments are closed.