pari3011141Павлин Иванов

След по-малко от два часа започва заседанието на Общински съвет Ловеч. Най-важната точка в него е приемане на проекта за бюджет на кмета Казанджиев. Чрез гласуването си, което ще бъде обявено поименно, ще стане ясно, кои съветници не познават законодателството на Република България и ще подкрепят предложението.

Както всяка година от управлението на Минчо Казанджиев, в оповестените данни за проекта му за Бюджет 2015 има липсващи основни данни. Без тях, категорично е невъзможно някой да на прави съждения относно достоверността на целия документ.

Липсата на точна, конкретна и навременна информация, която системно бива укривана, няма как който и да било да вземе решение дали предложения бюджет е добър или не.

Освен това, Председател Тихолов и шефката на информационният център на Община Ловеч, по-категоричен начин укриха наличната информация, за което написах в книгата за оплаквания на Информационният център.

Но дори това не е основното. Важното е, че съветниците ще обсъждат документ, в който:

  1. Има заложени суми, макар основанията за тяхното включване в бюджета да противоречат на законодателството
  2. Заложени са финансови „бомби“, които ще разклатят сериозно финансовата устойчивост на община Ловеч
  3. Липсва пълна, достоверна и актуална информация за огромни парични потоци

 

Това, че Бюджет 2015 е чисто предизборен и ясно насочен към ключови групи хора и населени места е най-малкият му проблем. Основният проблем на този бюджет е, че както обикновено, той има за цел удовлетворяване на лични амбиции, а липсата в него на ясна визия, програма, приоритети и цели, е повече от драматична.

Но тъй като, право на кмета е да предлага бюджета, от съветниците зависи дали ще приемат този основен документ или не, за което те ще носят своята отговорност.

Най-важното обаче е, ще нарушат ли съветниците българското действащо законодателство и ще продължат ли, без да четат, без да познават фактите, без отчитат интересите на гражданите, да се чувстват придатък на Казанджиев!

Ще разберем всичко това само след часове.

 

В допълнение, днес ще стане за пореден път ясно и познава ли Председател Тихолов нормативната уредба. Това ще се види по кристално ясен начин от воденето на предстоящото заседание, в което са заложени множество юридически уловки.