Павлин Иванов

Днес рожден ден празнува един от най-близките ми приятели. Човек с голямо сърце, остър ум, непроменени принципи през годините, отстояващ упорито каузите, в които вярва. Но най-важното, добър човек и добър приятел.

Честит рожден ден на Иво Райнов!

Винаги съм му завиждал за възможността да работи с най-ценното, което един град има – неговите деца. Випуск след випуск, клас след клас, момчета и момичета, които от деца, ден след ден, се превръщат в жени и мъже, открили света заедно със своя харизматичен класен и учител.

Много сме си говорили с Иво за това израстване. Как влияят родителите, учителите, средата, града, върху развитието на всяко поколение. Знам, виждам, как с обществената си работа като съветник и чрез популярния си блог, Иво полага огромни усилия за да може истината, правдата, справедливостта отново да останат ценност. Моралът и човешките добродетели да означават нещо истински важно за загубените поколения. Той върви по своя път упорито, ден след. И всеки ден, в училище или извън пределите на Хълма, увлича последователи. А това е трудна мисия, която безпределно уважавам.

Всяка година през месец май, поредния клас напуска Езиковата. Знам, убедих се в това, че децата отнасят със себе си и частичка от Иво. Онези малки, но изключително важни парченца култура, борбеност, отдаденост на каузи, упоритост и човечност, остават завинаги в сърцата на неговите деца. Точно за това му завиждам благородно. Иво продължава да живее и тупти в стотици сърца.

Скоро си говорихме за местния бизнес. Той ми разказа, че се опитва да помогне за оцеляването на една книжарничка. Купува книги, които не винаги има време да прочете. Но левче след левче, дадени за книгите, се надява тази книжарничка да оцелее и да продължи да съществува въпреки сложните условия в този град.

От цялото си сърце пожелавам на Иво да бъде здрав, обичан и щастлив!

Честит празник, Учителю!

5 коментара

Comments are closed.