9septemvri909141Иво Райнов

Седемдесет години след 9-ти септември още чакам българските политици да осъдят най-зловещото престъпление, извършено от българи спрямо българи в тринадесетвековната история на България.  9-ти септември не е просто преврат. Този ден е едновременно национално предателство  и идеологически атентат срещу духа на България. Дата, на която страната ни губи своята цивилизована физиономия и попада в душегубката на азиатското варварство, наречено за благозвучие комунизъм.

Днес повече от всякога очаквам присъда. Защото неосъдените празнуват. Плющат  червени знамена, звучат партизански песни и се лее историческа демагогия и цинизъм. Чакам тези, които се назозават десни най-после, седем десетилетия след поругаването на България, да извисят глас в ясно и силно обвинение. Срещу комунистите, комунизма, псевдосоциалистическите им наследници и бруталната руска окупация. Вместо да се гънат зад извиненията, че не трябва да сърдим Русия или оправанието, че е време да сложим пепел на историята. Пепел върху рана не се слага, поне докато оздравее. Не искам много, само да спрем с лигавата прошка към добилото давност време и да кажем няколко „разсъблечени“ от исторически романтизъм истини за деня на националното предателство и народната хекатомба. Стигат ми девет истини като символика за деветия ден на септември, отворил деветте кръга на ада за огромна част от българите.

Искам някой да признае, че в този ден България не бе освободена, а поробена от военната сила и политическия деспотизъм на Русия. Че,

Този ден не бе началото на социална революция, а злобно отмъщение на социални неудачници срещу цвета на проевропейска България. Че,

На 9-ти септември  бе извършено покушение срещу цивилизацията в името на варварското беззаконие на убийствата и грабежите. Че,

9-ти септември оприщи бента на кървавите реки и с цинично оправдание в името на народа изби десетки хиляди хора от цвета на българското общество и национален просперитет. Че

С този ден ни връхлетя и руския терор, погубил живота и мечтите на хиляди хора в зловещите лагери или затворите на Държавна сигурност. Че

С деветосептемврийската лъжа дойдоха руските ботуши, прашните цървули, овчарските геги, мръсните ватенки, потъпкаха култура,  трупана с десетилетия и вмирисаха с оборския си дъх държава, литература, история, памет, душевност, морал. Че

В праха на 9-ти септември бяха заринати свободата, патриотизмът, националната независимост, традиционните ценности, а на техните пиедестали издигнаха верността към Кремъл, червеният фанатизъм, предателството, продажните души на доносниците, безскрупулен кариеризъм, безчестието и лъжата. Че

Под дулата на съветските танкове започна чудовищен грабеж, незапомнен в историята на България. Националното богатство бе заграбено от шайка престъпници, превърнали фамилиите си в червена аристокрация. Че

Днешното народно страдание, бедност, упадък, безпътица са уродливите плодове на 9-ти септември. Защото 45 години ни грабиха дедите и бащите, днес „кръвта ни смучат“ техните деца – довчерашни комунисти, днес социалдемократи, довчерашни мутри и ченгета, днес бели якички и преуспяващи бизнесмени. Съвременните псевдоелити са родени от кървавите знамена на 9-ти септември.

Има още деветосептемврийски истини, но на мен ми стигат тези девет. И  някой от устремените към властта след месец  десняци, намерил сили да ги каже публично.

Днес е 9-ти септември. Не е повод за празнуване, нито за мълчание. Седем десетилетия след зловещата 1944-та година, това е най-подходящият  ден за осъждане!

32 коментара

  1. Вчера kурсът на долара спрямо рублата удари нов исторически рекорд, предаде агенция РИА Новости. Руската валута се разменя за 37.515 рубли за едни долар – с 22 копейки повече от най-високия курс достигнат на 1 септември. 48.45 рубли пък струват едно евро. Руският премиер Дмитрий Медведев предложи на правителството си да помисли за повишаване на данъчната тежест. Очаква се 3-процентов налог върху продажбите. За сравнение в България е 20 %, а курса $ – лев бе 3000 лв. за $. 70 години след 09.09.1944 г. всички прилики и разлики на Велика Русия с България са случайни.

    1. Дано Кирил Гумнеров е успял навреме да си обърне рублите, плащани му от Москва, за да се прави на евроскептик.

  2. Така е,опита да кажеш тук нещо смислено удря на камък.Не се и мъчи.

  3. Знам къде е река Буг,точно защото съм продукт на соцобразованието,а като чета клишетата на ГОРНИЯ ,не се чудя защо подрастващите мислят,че Марица е име на фолкпевица.Трудно се общува с талибани,трудно.

    1. За разлика от теб, анонимно неграмотно леке, почти всички знаят кой съм аз и кое е детето ми, какво знае и може и какви успехи е постигнало дотук. Не го сравнявай със себе си, тъп пуяк, не можеш да му стъпиш и на най-малкото пръстче.

    2. споряттъпуяк
      неграмотно леке
      дебелак
      с празно шкембе
      и малкото пръстче
      на цицерон
      е недостойно
      за добрия им тон

  4. Аз не разбрах какво точно осъжда автора на статията.След като се насилих да прочета внимателно клишетата в стил Асен Агов и Калин Янакиев.Въпроса е,каква е била алтернативата на 9 септември ? Какви опции е имала пред себе си България ?В началото на 1944 година разгрома на Третия рай е видимо въпрос на време.На 9 май целия цивилизован свят празнува победата на съюзниците над средновековното варварство в нацистки униформи.Какво да направи България ?Да окаже въоражена съпротива на съюзническите армии,оставайки вярна на Райха ? В същото време ВСИЧКИ наши съседи имат териториални претенции към България,подкрепяни от Англия и САЩ,нищо,че последните са част от антихитлеристката колалиция.Очертава се национална катастрофа,подобна на двете,причинени от Кобургската династия.Какво обаче предложиха отрицателите и поругателите на Девети септември се вижда с просто око – унищожена икономика,демографски колапс,соросоидно образование,унизителна бедност и социална система,подтикваща към смс-просия на пари за лечение на болни деца – нещо,непознато преди 10 ноември.Причината,разбира се,е че нямаше джиесеми

    1. Нищо чудно, че не си разбрало. Като те гледам какъв грамотен продукт на социалистическото образование си се пръкнало.
      Ако искаш да разбереш какво би представлявала България без Съветска армия, то недей да я сравняваш със сегашното положение на страната ни, защото това е резултатът от управлението на синовете на овчарите, последвани от това на мутро-милиционерите, а погледни на северозапад, в териториите, където съветският ботуш не е успял да освободи “туземните варвари”.
      И ако си мислиш, че оттатък река Буг (виж на картата за какво иде реч, мамино злато) е било нещо различно от ранното средновековие, че дори и от времената преди него, то си в голяма заблуда. Доста материали вече има по темата, но трябва и достатъчно сиво вещество,за да бъдат обработени и разбрани.

  5. И моят поздрав към едноклетъчните някъде се е загубил. Та да кажа пак – който се е родил прост, прост ще си умре.
    https://www.youtube.com/watch?v=0w9Q5nzWEW8

    1. Ало,многоклетъчния,имаш по-здрави от всички едноклетъчни!

    2. Снощи един подобен се пробва… Нещо не му се получи по-здравия…

  6. Явно нещо е станало и ми е изчезнал “Поздрава” до троянските неототалитаристи в ОбС Троян.

    Г-н Райнов, мисля, утре вашият ОбС в Ловеч ще предлага /дефакто ще избира/ съдебни заседатели за ловешкия съд. Това на практика е суспендиране действащата конституция на Р.България и буквално едно ВЕРОЛОМНО и БЕЗПАРДОННО връщане на Член първи от старата /комунистическата/ Конституция с ръководната роля на Партията БКП.

    Иска ми се да ви припомня, че преди 25 години, искането за премахването на този Член първи беше основното искане на всички демократични митинги които провеждахме тогава. Защото точно този Член първи е една своеобразна разделителна линия между Демокрацията и Тоталитаризма.

    ОбС Троян без да му мигне окото гласува и /забележете, така пише в Протокола/ ИЗБРА съдебни заседатели в тотално нарушение на Конституцията, с което на практика върна стария Член първи и ЗАЛИЧИ тези 25 години на /псевдо/демократичен преход към Демокрация.

    Вече две седмици пиша и алармирам “демократичното” общество в Ловешка област за тази наглост, безпардонност и пълен завой към партийния тоталитаризъм. Как не се намери нито един /повтарям – НИТО ЕДИН/ демократ в цялата област Ловеч да ме подкрепи или най-вече да се противопостави на този срамен акт!!! Всички “демократи” си мълчите и сте се заврели в мишите си дупки!!! Факт! И чакате “онези” да дойдат да ви се извинят?? Да, бе, как ли не!

    От какъв зор да ви се извиняват, след като ловешка област е тотално рекомунизирана, а жалките “демократи” станахте слуги на бившата комунистическа номенклатура, която държи и продължава да държи ВСИЧКИ властови и управленски ресурси в област Ловеч.

    Къде са “смелите демократи”, които преди 25 години ревяха срещу Член първи от живковата Конституция? В коя миша дупка са се заврели днес, когато ОбС в Ловеч и Троян газят новата Конституция и връщат партийния тоталитаризъм? Дояждат си сиренцето в капана за /демократични/ мишки?

    Между другото, утре как ще гласувате в ОбС Ловеч? Много ми е интересно!

    1. какво може да е станало,г-н Пеевски че и моята честитка до лъжедемократката и политически хамелеон Корнелия Маринова е изчезнала? Явно сайтът плаща данък ‘слугинаж’ и собственикък не е мъж на честта а един обикновен страхливец и угодно трие неудобните коментари.

    2. Не пишете глупости пради да проучите нещата. Павлин вчера преди обяд е прехвърлял сайта на нов сървър и част от постовете, в частност и мои такива, са загубени поради технически причини.

    3. господине не съм нито геолог нито следовател за да проучвам нещата. Нито всички които само коментираме в сайта сме като Вас приятели на собственика му за да знаем тези подробности.Не е и нужно.Но е коректно да се известят хората за подобен ‘срив’ при прехвърлянето.
      Би трябвало да знаете обаче че при IT операциите нищо не се губи.Само избирателно разбира се и при желание може лесно да се възстанови.При желание.Но…..

    4. Червен боклук! Марш в кочината!

    5. Ами, уважаеми/а, как така нямате желание да проучите какво се е случило, пък имате такова да обиждате? Аз си направих труда да попитам, не ми бе никак сложно да го направя, дадени са контакти, и получих отговор от г-н Иванов.
      Нашите коментари не са се загубили, в един момент в началото се появиха, после изчезнаха, но в момента са “видими” само за админа. Дали има техническата възможност да ги “сложи” и за нас или не знае как, не съм разпитвал. Ако е било нещо съществено, напишете го още веднъж, вече няма кой да “цензурира”, стига да е в рамките на добрия тон, което в този сайт през последните месеци стана доста разтегливо понятие.

  7. Не изглеждаш чак седемдесет годишен,Иво.
    Всеки строй,както и всеки човек си има светли и тъмни страни.
    Но къде е безплатното и високоинтелигентно образовение сега,къде е безплатната
    и навременна медицинска помощ сега,къде са работните места за всички сега.
    Нали преходът трябваше да запази и развие всичко това.Нали в началото бе СДС и демокрацията.Защо всичко така се издъни.Къде отиде усмивката на Лиана Панделиева?!

    1. “Докога във страната ни бащина
      ще вилнее таз страшна простащина?”

    2. В затвора също има работа за всички,безплатни храна , спане, библиотека, безплатно образование, учители, лекар и зъболекар, а самият затвор е построен от държавата “безплатно”!

    3. Затворът е школа за възпитание – “В затвора попаднал на хора и станал човек!”
      Приемете го като афоризъм.
      Но като гледам писанията тук и като виждам такива разбирания как”възпитават”младото поколение към уважение и съзидание,към опазване на това,което друг е сътворил,стигам до извода,че тази школа е много необходима за някои.

    4. Възпитан съм от родители, които повече от 10 години доброволно работеха тежък физически труд наравно с осъдените на такъв руснаци. Не от партийни секретари и канцеларски плъхове. Ако нещо е сътворил в тази държава, то това са такива като тях, ако някой си е заминал млад от този свят и не е получил насреща полагащите се почивка и възнаграждение, то това отново са те.
      А децата няма нужда да намесваме. Гордея се със своите, досега не са ми дали повод да не го правя.

  8. Може да плюеш истерично,да хулиш и мразиш,но именно тази дата е начало на модернизацията на Българя.Митът за благоденстващото Царство България с ужасяващо социално неравенство и земеделие от 17 век е роди в лабораториите на прехода.Там изтриха от учебниците по история и хилядите жертви на фашизма в България,там изрисуваха изрода Никола Гешев като борец за демокрация,там нарекоха турското робство османско културно присъствие.Девети е символ на надеждата на хиляди хора,осмелили се да повярват,че като си се родил син на овчар,няма да умреш овчар.Получиха еднолично управление,потъпкан парламентаризъм,полицейщина начело с прост селяндур.Случайно да ви звучи познато със сегашната действителност ?

  9. хайл хитлер (сарказъм)

  10. В неделя четирима смели българи, предвождани от Марта Георгиева, бяха арестувани в София заради факта, че написаха истината, а именно “ОКУПАТОРИ”, върху срамното за всеки българин съветско творение, наречено Паметник на съветската армия. Оказа се, че основната задача на полицаите от Първо районно не е борбата с престъпността и охраната на живота и имуществото на българските граждани, а по заръка на руското посолство да бдят да не би някой да посегне на символа на съветското робство у нас.
    Довечера пред т.н. МОЧА ще има проява, организирана от инициативния комитет за събаряне на ПСА, където се надяваме да присъстваме цялото семейство.

    1. „Докога във страната ни бащина
      ще вилнее таз страшна простащина?”Докогато “за тия и ония тя е бащиния” – по Р.Р.
      Но има нещо по-важно!Преди време основен въпрос в държавата беше разрушаването на мавзолея.Трудничко,но го разрушиха.И какво добро за хората дойде?!
      Сега на дневен ред като основен въпрос поставяте сриването на паметника на съветската армия.Но за него са харчени народни пари и за събарянето му пак такива пари ще се харчат.И какво добро за народа ще дойде?!Добър или лош,този паметник е част от историята.Ако остане ,поне ще го показвате като лош пример.
      Много е лошо,когато хора,ненаправили и една къщичка за птици,само за да получат своите три минути слава ,започват да рушат.Когато някой не може да направи нещо наистина значимо за държавата си и за хората в нея,той удря на показни акции-Долу паметника на съветската армия!Долу Русия!Но колкото и да викаме “долу” тя си остава и се възражда.Голяма част от приходите ни в туризма идват от руски туристи.Ми що да не ги отрежем,а?!По същия начин с мъдри приказки за вредите,които ни е причинила Русия,в началните години на демократичния преход си отрязахме пътя до руския пазар и умните европейци и САЩ веднага го заеха.

    2. Под раздела срамни паметници не попада ли паметника на американските летци загинали в небето над София? Може да се спори кое е ПР и кое е изразяване на гражданска позиция или Съюзническите войски хуманно са обстрелвали страната, за да донесат демокрацията като при:
      Сирия, Ирак, Либия, Кувейт, Сърбия, Босна, Черна гора, Афганистан…. чувстват ли се освободени народите на тези страни?
      Като са такива миротворци защо не се намесят в С.Корея или Израел?
      И няма нищо комунистическо/освен името/ на режима преди 10.11, по-подходящо е тоталитарен.
      Сега в “демокрацията” свободни ли сме наистина?

      И един въпрос за домашно: ако ида да омажа онзи мерзки паметник на пилотите дали ще се размина само с уплах и порицание като описаната от теб акция или ще има екстри с допълнена тежест диктувани от демократизаторите на света?

    3. Еми, за мен всички паметници на чужди войски на наша територия са неприемливи. Дори и паметна плоча, монтирана на чужда територия като американското посолство.
      Но паметник на окупаторите, изнасилвачи на българските жени и убийци на десетки хиляди български граждани, който стърчи над столицата ни, не, не е никак нормално.
      И не приемам от интелигентен човек да ми влиза с номера “защо биете негрите”. Не е признак на интелект, пък и утре, когато започнете да плюете по цигани и мюсюрмани, ще ви припомня как сте се загрижили за “…Сирия, Ирак, Либия, Кувейт, Сърбия, Босна, Черна гора, Афганистан…” повече, отколкото за собствените си съглаждани и собствената си страна.

    4. Не виждам нищо интелигентно и героично в обругаването на историята. Добра, лоша, тя е част от миналото и трябва да се запази за да запазим паметта си жива. Най-малкото да се поучим от направените грешки, за да не се повтарят. Премахването няма да затъпи болката, но ще ни помогне да забравим, а това не трябва да се случва. Намесно това се вкарваме в услуга на друга диктатура и на нея и правим паметници, на хората бомбандирали София. Похвално. Не ми отговори на въпроса, затова задавам друг с отговор. Концлагерите сринаха ли се, не и няма да се сринат. За да се помни и да не се повтаря, а ние с лекота унищожаваме историята си защото е лоша и черна

    5. Не добра или лоша, а ФАЛШИВА. На паметника пише “освободители”, а на практика това са ОКУПАТОРИ. Премахването му ще изпрати в историята още един повод да бъдем разделени като нация. Изводи могат да се направят от истинската история, от фалша полза няма.

    6. Зависи от прочитта на историята и правилно разчитане позицията на народа и правителствата в дните преди 09,09,1944/реално в нощта срещу тази дата се извършва преврат/.
      Реално към 08.09 България е била излязла от Пакта, дори проформа обявява война на Германия, а руснаците вече са на наша територия. Другия тънък момент е че в страната има партизански брожения и бунтове по места, които са потушавани жестоко по подобие на Полските.
      Окупатор/Противник/Освободител – зависи от коя страна се гледа, но историята не е Фалшива, представена е под друг ъгъл. Може да е грешен, но тогава така са стоели нещата, а милите ни старейшини са избрали да се наведат повече от необходимото. Надали настъпените от ботуша на Вермахта са гледали на руските войски като на окупатор, концлагеристите също. Факт е че България е обявила неутралитет, но както винаги в модерната история – трърде късно и то след като е била активен участник във войната, а руските войски са били пред вратата ни. А като добавиш щипка преврат картинката изглежда гнусна. Зверствата, които следват девети, националните герои набутани в калта и по мазетата. Много мога да пиша по въпроса.
      Но важното е че трябва да спрем да слагаме чужди интереси пред своите, най-висш е националния, а всички събития преди и след са само следствие е интересите на шепа хора и силните на деня. Така е било и така ще бъде докато избираме мижитурки. Внуците ни ще ни съдят за това, което причиняваме на страната си в момента, така както ние съдим сега. Ще дойдат други времена, историята се мени – а пътя ни по нея още повече.
      И преди и сега сме предадени от продажни сребролюбци, за финал мога да плясна няколко цитата на капитан Списаревски, нужно е. Цапат ни се очите с чужди идоли, а имаме прекалено много наши да следваме. Предпочитам да дам линк към кратката уикиграфия, а на който му е интересно може да прочете повече
      http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%8A%D1%80_%D0%A1%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8

    7. Много отдавна съм разбрал, че нико не мрази повече България от русифила.
      Айрис, какво по-силно доказателство от това, че сме били окупирани (и поробени) от това, че са ни откраднали историята (архивите) на България и са отнесени в Москва (и където все още се намират). Сега съм принуден да ви чета писаната от комунистическите псевдоисторици боза и да ви се “възхищавам” на знанията.
      Ако някой желае наистина да разбере какво се еслучило в онзи исторически период, то трябва да погледне нещата в глобален мащаб, да направи изводите си на фона на световните процеси, а не като един изолиран в рамките на страната ни и в доста тесен исторически период погред върху събитията, и то от страната на русофилството и българоомразата.
      Своите изводи аз съм направил на базата на публикации и разговори основто на руснаци, доста от тях имали достъп до своите архиви. Щом те казват, че са ни окупирали, че са плащали на шумкари и комунета да предават родината си в полза на чужда държава и го доказват с архивни документи, то кой съм аз да споря с тях.

Comments are closed.