DSC_0143Днес внезапно се срути стара подпорна стена на ремонтирания в момента пътен участък от ул. „Васил Левски“ към парка „Стратеш“, съобщават от Община Ловеч. Тя не е предмет на изпълнявания в момента проект там. При проектирането и при настоящото изпълнение на укрепващи подпорни стени, отводняване и осветление на пътната връзка не е имало видими пукнатини и данни, предполагащи впоследствие конструктивни проблеми.

В момента има риск от продължаващо пропадане на пътното платно. Причината най-вероятно са дъждовете от последните дни или новопоявило се свлачище.

Случилото се днес създава риск за преминаващите от там автомобили и хора. Участъкът е обезопасен, поставени са знаци. Той е забранен за движение на пътни превозни средства. Община Ловеч се обръща към гражданите с молба да спазват забраните и указателните табели. Автомобилите да не предприемат придвижване до „Стратеш“ по тази пътна връзка, пешеходците също да бъдат с повишено внимание.

Предстои предприемане на необходимите действия – проектиране и изпълнение на строителни работи, с които проблемът да бъде решен.

3 коментара

  1. И какво ще правим сега, Мин Чо?? Паак бедствия и аварии. Искай пари- можеш го това отлично…

  2. Да, но пък в центъра на Ловеч Мин Чо си направи паметник на управлението приживе. Един такъв червен, видим и празен.
    Само надпис е пропуснал да сложи, но не е късно.

    ” ПАРИТЕ НЕ МИРИШАТ!”

  3. Вместо да се търси причина и начин за превенция, се започва с обяснения кой не е виновен и кое на кой не му влиза в работата. Нещо за поддръжка чували ли са безотговорните органи? За колко тъпи ни мислите да му се не види, добре няма пострадали…..

Comments are closed.