veterinaren2204164Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова връчи днес поздравителен адрес на Професионалната гимназия по ветеринарна медицина, която отбелязва 70-годишен юбилей. Отличието бе прието от директора  на гимназията Габриела Георгиева.

В поздравителния адрес се отбелязва: „За мен е удоволствие да Ви поздравя по повод юбилея.  За този период училището измина дълъг и интересен път, като успя да се утвърди като важна, необходима и високо професионална учебна институция не само в общината, а и в цяла Северна България.“

А в словото си кметът на Ловеч припомни следната мисъл: „Ако да имаш душа, означава да изпитваш любов, вярност и благодарност, то животните са в пъти по-добри от някои хора“ . veterinaren2204161Ето, в  това ви възпитава вашето училище – в хуманност, в грижовност, в отношение към околния свят, допълни Корнелия Маринова, като пожела здраве и сили на цялата педагогическа колегия.  Кметът подари на гимназията  една картина на художника Йозеф Гаджовски .

Сред гостите на празника беше заместник-председателят на Народното събрание Янаки Стоилов, който също поздрави празнуващите със слово. В салона присъстваха още  заместник-областният управител Георги Терзийски, началникът на Регионалния инспекторат Еленко Начев, бивши възпитаници, преподаватели, гости.

Прочетен беше  поздравителен адрес и беше връчен плакет от президента на Република България Росен Плевнелиев.

От своя страна директорът на гимназия Габриела Георгиева награди учителя д-р Петко Минков Зюмбилски за успехи  в обучението.

Водещ на тържеството, което се състоя в театъра, бе известният актьор Васил Драганов, познат от телевизионното шоу „Комиците“.