mbachev1902141Център за работа с доброволци към РБ “Проф. Б.Цонев” ВИ КАНЯТ на среща с актьора Мариан Бачев на 19 февруари (сряда) от 14.00 ч. в отдел Читалня
Кратка визитка:
Мариан Бачев завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ специалност „Актьорство за драматичен театър“ в класа на професор Надежда Сейкова.
Бил е на щат като актьор в театрите в Габрово и Шумен. От 2000-2005 е актьор в трупата на Театър „София“. Остава на свободна практика близо 2 години, в които усилено озвучава филми – първият му озвучен филм е Атлантида: Изгубената империя“. Той е и българският глас на кмета на Хувил в пълнометражната анимация „Хортън“ и готвачът Лингуини в „Рататуй“. Той е и българският глас на злодея Сота от пълнометражната анимация “Джъстин и рицарите на честта”.
Има две награди за главна мъжка роля от Фестивала в Шумен „Нова българска драма“, Наградата за талантлив млад актьор на Фондация „Иван Димов“ и четири номинации за Аскеер. През 2013 година получава номинация за главна мъжка роля в комедиен/сатиричен спектакъл “Златен Кукерикон” за постановката “Досадникът” от Франсис Вебер.