sreshtitrud2706162 Дирекция „Бюро по труда –Ловеч инициира срещи на завършващи ученици с работодатели от региона, съобщават от институцията. Едната среща е била в  ПГМЕТ – Ловеч, където 45 завършващи ученици са провели среща с пет работодатели   -„Идеал Стандарт” АД, – Севлиево,  „Крис Фешън Индъстрис” АД. – Ловеч; ”Спарки Елтос” АД. – Ловеч; „Виастрой” АД. – Ловеч; и „Бонмикс” ЕООД – Ловеч.

След официалното връчване на дипломите, учениците са били запознати от работодателите за свободните работни места, както и за дейността на фирмите, условия на труд и други. На заинтересованите зрелостници се предоставя и възможността да посетят работните обектите към всеки един от работодателите.

Втората среща е била в ПГ КОХТ –Ловеч, където отново 10  ученици са се срещнали с представители на фирмите Технокороза” АД – производство на мебели, „Месокомбинат Ловеч” АД  и „Месокомбинат Русе” АД – преработка на месо.

sreshtitrud2706161Акцент на срещата след официалното връчване на дипломите, е да  се даде възможност за директно представяне на фирмите и условията на труд в тях., уточняват от ДБТ – Ловеч.