viktorstoichevnap2411153На пресконференция провела се тази сутрин, директорът на офиса на НАП в гр.Ловеч – Виктор Стойчев говори за ползите от стартиралата Национална лотария с касови бележки, както и за активността на ловчалии в кампанията.Само за последните 4 дни регистриралите се от Ловешка област за участие в лотарията са се удвоили, а регистрираните от тях касови бележки и суми са се увеличили 5 пъти. До момента в сайта на играта kasovbon.bg, профил имат 700 граждани от Ловешкия регион, които са регистрирали близо 7 000 касови бележки на обща стойност почти 73 хил. лв.

Виктор Стойчев акцентира върху целите, които си поставя НАП с организирането на лотарията, а именно:

  • да се насърчат хората да си искат касовите бележки, като по този начин да се увеличи гражданския контрол върху търговците
  • да се постигне образователен ефект – да се осъзнаят причините и ползите да се искат касовите бележки; как изглеждат истинските касови бележки и т. н.

Директорът демонстрира извършването на регистрация в сайта на играта kasovbon.bg и последващо регистриране на касова бележка. Той напомни още веднъж за основните моменти от правилата на играта и наградите, които ще бъдат раздавани. Голямата награда лек автомобил с всички екстри ще бъде изтеглена по Коледа догодина, а дотогава всяка седмица след 20 декември ще се дават смартфон, а всеки месец – 40 инчов смарт 3Д телевизор. Да участва в лотарията може всеки, навършил 14 години, който има профил в сайта kasovbon.bg и регистрирал валидни касови бележки, издадени след 16.11.2015 г. включително. Няма ограничения за вида на покупката, нито изискване за минимална и максимална стойност. Г-н Стойчев обърна внимание, че задължително условие за получаване на награда е участникът да пази хартиено или сканирано копие от фискалния бон, както и да бъдат регистрирани само валидни касови бележки.Отбеляза, че при неиздаване на касови бележки гражданите могат да сигнализират на телефон 0700 18 700, като сигналите не могат да са анонимни.