gramotapi2mo111115Директорът на ОД МВР-Ловеч старши комисар Иван Пепелджийски изпрати благодарствено писмо до Председателя на НС БЧК г-н Христо Григоров, до Генералния директор на НС БЧК г-н Красимир Гигов, До Директора на ПСС БЧК г-н Радко Марков и до Председателя на ОС БЧК-Ловеч д-р Николай Николов по повод участието на планински спасители и доброволци в спасителната операция от 06 до 08 ноември 2015г., в района на Крушунски водопади.

В писмото старши комисар Пепелджийски изказва своята благодарност към смелите мъже от ППС отряд Ловеч и ППС-отряд Троян за проявеното себеотрицание съчетано с висок професионализъм и адекватна и бърза реакция: «На 06 ноември 2015г. в района на Крушунски водопади край гр.Летница , двама туристи бяха затрупани от огромно количество земна и скална маса.

gramotapi3mo111115Служители на ОД МВР-Ловеч и екипи от пет Регионални дирекции за “Пожарна безопасност и защита на населението” проведоха изключително рискована спасителна операция продължила повече от 40 часа. В този тежък и труден за нас момент, на помощ ни се притекоха спасителите и доброволците от Планинска спасителна служба: отряд Ловеч и отряд Троян към ОС на БЧК-Ловеч.»

В благодарствения адрес е посочено още, че въпреки трагичната развръзка на инцидента уважение заслужава всичко, което планинските спасители правят в името на общата мисия, лишавайки себе си и своите семейства от време и внимание.

 

Ръководството на ОД МВР-Ловеч изказва сърдечни благодарности на :

 

gramotapi1mo111115     ППС отряд Ловеч                                               ППС отряд Троян

1.Светослав Иванов Генков                           1.Марин Иванов Христов

2.Кънчо Бориславов Кабадийски                   2.Захари Данчев Захариев

3.Мирослав Красимиров Жилевски               3.Мартин Валентинов Семерджиев

4.Светослав Христов Шишийски                  4.Ивайло Любенов Мичев

5.Иван Цонев Станчев

6.Светослав Цонков Стоев

7.Бисер Димитров Банчев