dimdimitrov3105151Директорът на дирекция „Икономическа политика и бюджет“ в община Ловеч бе удостоен с наградата „Финансист реформатор“ на 18-ата национална среща на финансистите от общините, която се провежда от 28 до 30 май в курортен комплекс „Камчия“.

Димитров спечели вота на публиката с презентацията си за иновативните практики в община Ловеч в областта на финансовото управление и контрол. Така след гласуване на всички над 500 присъстващи финансисти от общините, данъчни експерти, счетоводители и вътрешни одитори, общински съветници от бюджетните комисии, кметове и председатели на общински съвети от страната той получи престижното отличие.
Общо четирима са били номинираните за наградите, присъждани от Националното сдружение на общините в Република България, организатор на националната среща на финансистите. Това е най–голямото събитие на НСОРБ за общинските финансисти.
Срещата има няколко важни акцента – как да се постигнат същностни законодателни промени по отношение обхвата и размера на местните данъци и такси, как да се приключат успешно проектите с европейско финансиране от миналия и да стартират проектите от новия програмен период, как да се осигури приемственост между двата мандата в годината на местни избори.
Обсъдени са още новата счетоводна система, въпросите по ДДС за водните проекти и предизвикателствата пред бюджет 2016.