nagradiuchiteli2405142Със заповеди на кмета съгласно Наредбата за символите, почетните знаци, отличията и почетните звания на община Ловеч директорът на Професионалната гимназия по механоелектротехника – Ловеч, Гено Вътев, директорът на ОУ „Хр. Никифоров“ и музикалният педагог от Природоматематическата гимназия Юлиана Близнакова са удостоени с почетни знаци на общината.

За значими постижения в областта на образованието и възпитанието и принос в обществения живот на община Ловеч като директор на училище в утвърден авторитет в общността Гено Вътев получи почетния медал на община Ловеч. И Венцислав Христов е удостоен с почетния медал на общината за заслуги в областта на образованието като директор на училище с утвърден авторитет и за активна обществена дейност.

Юлияна Близнакова е наградена с почетната значка на община Ловеч за постигнати успехи в областта на музикалното образование и възпитание, за принос в областта на културата и за активна обществена дейност.

Отличията на тримата връчи днес лично кметът Минчо Казанджиев на тържествената церемония по случай 24 май. Удостояването им с почетните знаци е по предложение на общинската администрация.

nagradiuchiteli2405143Гено Вътев работи 39 години в Професионалната гимназия по механоелектротехника в Ловеч, от 24 години е неин директор. За всичкото това време той успява да съхрани авторитета на Механото, както наричат училището в Ловеч, и да го запази като водещо в подготовката на технически кадри както за региона, така и за икономиката на страната. Член е на управителния съвет на Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България, председател на общинския му съвет в Ловеч.

Вече 16 години е директор и Венцислав Христов, допринесъл за утвърждаване авторитета на ОУ „Хр. Никифоров“. Той е председател на областния съвет на Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България, член е на управителния му съвет на национално ниво. Бил е общински съветник два мандата.

 

 

nagradiuchiteli2405141Юлиана Близнакова е преподавател по музика в Природоматематическата гимназия от 1985 г. Създател на арт формация „Огнени ритми“ в училището и на вокална група „Пееща дъга“ към Ловчанското читалище. И двете формации са активни участници в културния живот на Ловеч. Близнакова е и съинициатор с Ловчанското читалище за създаването на Великденския фестивал на детската забавна песен „Пеещо яйце“. Тя е съавтор на четири учебника по музика, действащи в момента, нейно дело са електронните учебници към всеки от тях. Председател е на ловешкото женско дружество „Благодетел“, подпомагащо деца сираци.

2 коментара

  1. Честито на Юлияна Близнакова и на Гено Вътев,но за мършата Венци Христов това е позор-не заслужава тази награда!!!!Това е позор за просветата!!

  2. Честито на Юлияна Близнакова и на Гено Вътев! Достойни хора, дали много от себе си на младите хора! Честито! Бъдете живи и здрави!

Comments are closed.