ou1809141Павлин Иванов

Кого представлява Областният управител Милко Недялков и от чие име иска да „насърчаваме икономическия и културния обмен между област Ловеч и Руската федерация“, което става ясно от съобщението до медиите по повод срещата му с Генералният консул на Русия в Русе Татяна Грушко?

Навярно г-н Недялков живее в някакъв свой собствен измислен свят. Убеден съм в това, тъй като ако Областния управител живееше в реалността, щеше да е чувал поне, че Европа налага санкции на точно тази Руска федерация. Точно на Русия на Путин, който води война срещу една независима и суверенна държава, каквато е Украйна.

Когато в Брюксел се обсъжда затягането на санкциите и европейските политици търсят начин за спиране на войната и целят да принудят Русия да се изтегли от анексираните територии, нашият Областен управител говори точно обратното!?!?

На кого служите г-н Недялков – на България и Европа, категорично не!

Кого представлявате на тази среща и с какъв разум изобщо се съгласявате на нея, още повече да говорите точно днес за насърчаване на каквото и да било с тази страна?

За мен, това поведение е изключително срамно! По-срамно е дори от назначаването на шуреят на КОЙ за областта за ваш заместник!

А това, което направихте е голям дипломатически гаф!

Хубаво е веднъж за винаги да се определите и да изясните позицията – за кого работите?

26 коментара

  1. Защо когато стане въпрос за руските безобразия излизат веднага едни малоумни коментари “а американците защо бият негрите”?
    Газът се продава не само от Русия, но българските ни продажни политици се постараха да поставят България в положение да няма алтернатива. И кой е виновен, другари, че блокирахте всички останали възможности?

  2. Сега разбрах! Единственото, което ми се губи е защо тогава има национални доктрини за какво ли не, щом нещата са толкова прости – на когото е газа, ние сме му подчинени, сякаш не си го плащаме, а ни го подаряват.
    Бих вметнал, че природният газ е само един от многото източници на енергия, но това не е важно предполагам. Подобна теза имаше преди време за руският петрол, който беше единственият в света. След падането на “желязната завеса” видяхме, че имало и други доставчици, но вече 25 години не купуваме от тях.
    Все пак, важно е да отбележа, че България изразходва смешни количества газ, поради разбираеми причини. Възможности за доставка има, пари има, но има и зависимости, защото е изключително удобно да се обяснява в какъв капан сме и че няма къде да мърдаме.

  3. Зимата идва, а газът е руски. Дори за повечето европейски страни, уважаеми наблюдател.

    1. Българите плащат братският руски газ два пъти по-скъпо от лошите европейци. Що така бе Червен боклук, нали сме братя, а ни свалят по 3 кожи? Ти кой плашиш с кранчето, бе когато спрат кранчето, кво ще ядат руснаците , газ ли?

  4. Белята е объркването между европейски и американски интереси.В сегашна европа няма лидери от ранга на Хелмут Кол,Франсоа Митеран,Маргарет Тачър.Ако те бяха на сцената,нямаше да ги бомбандировките над Белград. нито смешните санкции,нито напъните на смешници да сложат ръка на ресурсите на 50 милонна украйна.

  5. Павлине, избърши си г*за понеже след пр*днята от запад си се наср*л. Държавата няма да се оправи, докато поддръжниците на двете страни не се избият взаимно, та да останат само нормалните хора и да си гледаме нашия, а не чуждия, интерес.

  6. 9 септември 2013 – Милко Недялков се срещна с посланика на Северна Корея Зу-Уанг Хуан
    http://lovechtoday.eu/%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%BA%D0%BE-%D0%BD%D0%B5%D0%B4%D1%8F%D0%BB%D0%BA%D0%BE%D0%B2-%D1%81%D0%B5-%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%89%D0%BD%D0%B0-%D1%81-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D0%BD/

    Срещите с представители на диктатори е единствената външнополитическа активност на областният управител. Насърчаването на подобна дейност е израз на дълбока деградация.
    От Освобождението на България до днес светът се е променил драстично и ако политиците не са отбелязали този факт, “да поздравяваш с “ гюнайдън “ и да си лягаш с вазелин” е бъдеще, а не минало.
    Факт е, че Юнал Мастънов е заместник областен управител, Ертан Хасан е заместник кмет, а на събрания все още група хора се наричат “другари”.
    Прав е авторът, това е тежък политически гаф, който не трябва да остава без последици.
    Препратките към войните и поставянето на двете алтернативи Русия или САЩ са толкова неполезни за нас, колкото убийството на Алонсо е принос за насърчаване на биоразнообразието.
    Добри примери за модели на държавно развитие са Швеция, Дания, Испания, Холандия. Можем да научим от техните посланици много повече, мисля аз. За съжаление, активност в тази посока не е отбелязана в област Ловеч.
    Когато коментираме, би било добре да си зададем въпроса: Къде бягат децата и на русофилите и на русофобите. Нямам данни за емиграция към Москва, но през терминал 2 масово млади и кадърни българи напускат страна в посока САЩ, Испания, Германия, Франция.
    Следва – младите хора, които не се интересуват от политика и не са обременени със спорните исторически факти правят рационален избор и търсят място за по-добър живот. Когато тъй наречените политици предлагат модели за развитие, би било разумно да следят тези тенденции.
    От тях е видно, че за да задържим младите хора е добре да насърчаваме развитието на България в посока страните, в който емигрират, а не да следваме моделите на Северна Корея и Руската федерация, където по странна за коментиращите тук причина, няма данни за наплив и търсене на по-добър живот.

    1. Ако това е тежък гаф, какво е строителството на военни кораби за страна, на която налагаш санкции. А строителството на руски АЕЦ във Финландия, и то ли е гаф или хората си гледат интереса. САЩ много ли пропадна като толкова години ползва руски ракети и руски двигатели(че даже още ги ползва)? Крайно време е да почнем да си гледаме интереса, а не да се правим на първи приятели с когото и да било.

    2. Анонимен, напоследък доста често чувам мантрата “да си гледаме интереса”. За съжаление, никой не можа да ми обясни какво разбираме под това. Ще бъда благодарен за яснота по въпроса.

  7. Ако под краката ти не лежаха костите на 80 000 руски войни,сутрин щеше да поздравяваш с ” гюнайдън ” и да си лягаш с вазелин.А,като говорим за паднали войни,да не забравяме и светлата памет на петимата свалени американски летци,бомбардирали София.Направиха им паметник пред посолството

    1. Под краката ни лежат костите на робите финландци, поляци, татари, калмики, украинци, грузинци, както и на руски крепостни селяни, тръгнали да ни завоюват за нов господар, доста по-кръвожаден и страшен от турските владетели. Реките кръв, които този господар е проливал и все още пролива, годините, в които ни владее и без вазелин, явно доста са се усладили на някои българомразци, щом отказват да погледнат факта, че османската империя отдавна се е саморазпаднала и отишла в забвение. Същите тези руски мекерета държат на власт Доган и му слугуват безпрекословно, но нали е платен от Москва, нямат мърдане от харема му. Сигурно са толкова послушни, защото ги оножда с вазелинец, за разлика от всички ни, българите, на които ни го начукват в два ката без лубрикант.
      Извиняван се за езика, но на зло куче крива гьостерица…

  8. Срещата на Недялков не само че не е гаф,тя заслужава адмирации.Домораслите русофоби и проамерикански подгъзници просто забравят на кой свят живеят.Така наречените санкции срещу Руската федерация ще ударят предимно и най вече европейската икономика.Това е и целта им.Или ако тук има англоговорящи,цитирам Виктория Нюланд дословно : ” FUCK THE EU “

    1. Премиер министъра на Народна Република България незабавно да назначи др.Недялков за “Герой Социалистического Труда”, ако тук има съветско говорещи те ще ме разберат, а за англоговорящите дословно цитирам Анонимен от коментар 19.09.2014 на 08:53 (UTC 3) : “ FUCK THE EU”.

    2. А защо просто не предположиш, че това са нормални българи? Или за интернационалистите-безродници това “българи” е просто една нищо не значеща думичка? Нагледах се на такива дупедавци като автора през 11-те години, прекарани в СССР. Българи, лазещи по корем пред всеки бляд само и само да му се харесат, да ги погледне и погали господарски. И избиващи робски комплекси върху всяка пияна руска курва.

  9. не се притеснявайте, г-н Иванов. Г-н Областния управител няма никакви пълномощия да насърчава каквото и да било. Е, на добра воля може и то, ако някой е сколонен да го “насърчат”.

    В крайна сметка Областните управи в България са поредната измама от последните 25 години, че в България има регионална власт. По Конституция властта в България се избира ЕДИНСТВЕНО и САМО от Суверена. Областните управители се НАЗНАЧАВАТ персонално от Министър Председателя, а заместниците му – от министерски съвет на принципа “за всекиго от наш’те”. /роднина, милиционер, роднина, милиционер…./

    Общо взето Областните управи следят за изпълнението на държавните поръчки, програми и т.н. Имат и вменени функции да следят за законосъобразност при Решенията на общинските съвети.

    Примерно – ако един областен управител е успял да назначи що годе поне малко по-грамотни юристи – то едно Решение на ОбС /примерно Троян/, в което драстично е нарушена Конституцията и Закона за съдебната власт, Областния управител веднага би върнал това Решение за ново разглеждане. Когато обаче е назначил неграмотни юристи на принципа “роднина-милиционер”, тогава от Областна управа се изпращат подигравателни и несериозни писма-отговори, където дори и неразбралите разбират, че си имат работа с някаква забавно-развлекателна държавна организация, наречена за удобство – Областна управа.

    Пак ще попитам – някой знае ли кой ИЗБИРА съдебните заседатели в България като представители нат от съдебната власт и с РАВНИ ПРАВА СЪС СЪДИИТЕ?

    В ЗСВ не пише, а Конституцията се оказа, че не струва пет пари за днешните властимащи назначенци!

  10. Е как да повярваш на ”журналист”, който пише ”за винаги”?

  11. Докато умните се наумуват и лудите се налудуват, поредна група деца напуска града и страната. Накрая, ще останат цигани , старци, Биг брадъри и политици. А….. и бездомните кучета.

  12. Анонимен,

    нямаш проблем, обаче излез моля те първо от там, че няма място.

  13. Ти голям разбирач се извъди. Я понапиши малко, за министрите мюсюлмани, които твоят Бойко иска да назначи, ако бъде избран.

    1. Червен боклук, марш в кочината!

    2. Все си мисля, че за да разбелем става ли един българин за министър, се гледа какво има в главата, а не в гащите.

    3. Като цяло нямам никакви предпочитания от каква раса и от каква религия ще са управляващите. Искам единствено да се подобри начина на живот и както каза дебелака да имат нещо в главите.

    4. Това с”червения боклук” и “живота в кочината”много ми хареса още като го прочетох за първи път под друг коментар.Тази крилата “мисъл” се появява на много места в този сайт под различни по теми статии и коментари.Очевадно е “червената нишка”в програмата на ГЕРБ – живот в кочината за всички останали,които не са с ГЕРБ.Най-после светлинка в тунела!

  14. Иванов, областният ти е бръкнал в здравето. Тичай към Батемберг 1.

Comments are closed.