Джудистът Пламен Богданов взе за отличието „Спортист на годината 2016“ в Ловеч тази вечер на специална церемония в Ловчанското читалище. Статуетка, грамота и картина от художника Атанас Атанасов връчи кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова. В словото си тя подчерта шанса на най-младите в спорта, както и решаващата роля на треньорите. От догодина се предвижда и награда „Треньор на годината“. Маринова каза още:

„Спортната палитра в нашия град претърпя доста сериозни промени. Някои намират в това развитие повод за критика, но вие знаете, че футболът винаги ми е бил присърце и аз също страдам от загубените позиции. Но няма да се отчайваме, аз вярвам в нашите футболисти и съм сигурна, че те ще ни носят нови радости. На днешното събитие „Спортист на годината – 2016“ ще ви кажа една мисъл, която отразява нашето състояние. Казват, че морето е толкова голямо, защото приема и най-малката река. Ние искаме, можем и ще бъдем един голям приток в море на спорта, какъвто винаги сме били.“

Гост на събитието бе Валентин Заеков, съветник на министъра на младежта и спорта Красен Кралев (в оставка), който връчи част от наградите. Цялото общинско ръководство със заместник-кметовете и председателя на Общинския съвет Петър Цолов участваха в награждаването.

Ето и останалите награди:

2. Георги Гергов (лека атлетика)

3. Лоренцо Илиянов (борба)

4.Пламен Стоянов (карате)

5. Константин Василев (ориентиране)

6. Преслав Станчев (хандбал)

7. Мартин Ангелов (хандбал)

8. Кристина Христова и Николай Петков (Роксмайл“)

9. Владислав Тотев (лека атлетика)

10. Ванеса Вескова (авиомоделизъм).

Отличени с почетна значка на общината бяха още треньорите сенсей Петър Магеранов (карате), Светослав Денчев (спортен педагог) и Константин Василев (ориентиране).

Поощрение като млад талант извън класацията във вид на грамота за високи спортни отличия получи Йоан Филипов (лека атлетика).

(Очаквайте подробен репортаж)

1 коментар

  1. Изключително много работа беше свършена от страна на спортният министър в полза на Българският спорт

Comments are closed.