Деца от Националната асоциация на децата и младите хора с диабет(НАДМХД) организираха празнично боядисване на яйца на Велики Четвъртък в православния храм „Св. ВМЧК Димитрий“ в Дойренци. Начервените яйца бяха дарени от малчуганите на Дневния център за деца и възрастни с увеждания към Сдружение „Закрила“ в Ловеч.

Инициативата се провежда за 12-та поредна година, като ежегодно от асоциацията избират различен храм в България.  „Много ми харесва този празник с яйцата, толкова е хубаво да сме заедно“, радваше се Георги от София, а честа да боядиса първото яйце се падна на Михаела от Ловеч. „Нашата цел е да бъдем заедно и заедно да правим инициативи, с които да радваме други хора“, подчерта председателят на НАДМХД Елисавета Котова. Тя допълни, че децата са заредени на този ден, знаят неговата символика и правят всичко с голямо желание.

Кошницата с пъстроцветните яйца бе занесена от децата с диабет в Дневния център, а в знак на благодарност получиха ръчно изработени кошнички с боядисано яйце. Председателят на НАДМХД Елисавета Котова изрази подкрепа за Калоян, който посещава Дневния център и същевременно има диабет. Тя подчерта, че ще помогне с консумативи за ежедневното следене на кръвната захар.