survakari50114416 деца от подготвителната група – 6-годишни, на ЦДГ „Детелина“ гостуваха днес в община Ловеч, съобщават от институцията. Те пяха, наричаха, танцуваха и сурвакаха за здраве и благополучие. Пръв подложи гърбина домакинът – кметът на Ловеч Минчо Казанджиев, след това тримата му заместници Пламен Петков, Младен Младенов и Ертан Хасан и председателят на общинския съвет Тихол Тихолов. Малчуганите пожелаха „новата година да ни е честита и от днеска до амина да е радост до насита“. От своя страна кметът им пожела здраве и късмет.

Повече амбиция и здрава работа пожела пък кметът на колегите си от общинската администрация. „Изпратихме достойно 2014 г. и с много успехи – каза Казанджиев. – Посрещаме 2015 г. с нови предизвикателства и много очаквания от съгражданите ни. Нека работим като колектив и професионално, за да отговорим на тези очаквания.“ Той пожела още „добрите намерения да се случат! Да е мирна и успешна новата година!“.

Сетне кметът покани в кабинета си своите малки гости. Да седне в стола на градоначалника се престраши Мирослав Маринов, който, силно впечатлен, най-напред възкликна: „Имаш много хубави коли!“. После си поиска нови детски площадки в града, въпреки че самият той, оказа се, живее в Сливек. Кметът връчи на всяко дете торбичка с лакомства и се снима за спомен с децата. Техните учителки Велислава Ганчева и Марияна Тодорова, музикалният им ръководител Красимира Михайлова и директорката на детската градина Татяна Михова също бяха зарадвани с новогодишни подаръци от ръководството на общината.