decachervenbriag1905164Деца от Обединено детско заведение  „Слънце“ – Ловеч  започнаха кампания  „Аз обичам чистотата. Да пазим чист нашия квартал.“ Инициативата се организира със съдействието на  ръководството на детската градина и родителското настоятелство, а  партньори са  община Ловеч и общинското дружество „Еко ЕАД“. С музикална програма посветена на опазването на околната среда и чистотата децата призоваха своите родители и жителите на ловешкия квартал „Червен бряг“ да го пазят чист. Жилищния комплекс бе основно реконструиран миналата година за над 5 милиона лева. За да дадат пример на възрастните, децата сами почистиха детските площадки в квартала.

Общинска фирма  „Еко ЕАД“ осигури ръкавици и чували за събраните отпадъци, като и подаръци за децата.

decachervenbriag19051611Изпълнителният й директор Павлин Иванов  каза, че това е прекрасна инициатива и благодари на участниците в нея.

По думите му малките деца са много по-мислещи и по-грижещи се природата, отколкото възрастните.

„Надявам се днешния урок, който децата дават да е добър пример за родителите им“, допълни Иванов.

Заместник –кметът на община Ловеч Венцислав Христов , който бе гост на откриването на капанията, заедно със своя колега Цветан Георгиев  заяви, че   инициативата е невероятна, защото е започната от  най-малките  жители на града.

„Дано и в останалите квартали в Ловеч да последват инициативата и примера да бъде заразителен, за да стане града ни по-красив.“, каза Христов . Той допълни, че общината ще подкрепя  подобни кампании, защото това е най-истинския и най-верния начин , тръгвайки от най-малките към техните  родители.

decachervenbriag19051611Областният управител на Ловеч Ирина Митева каза, че  децата са дали пример не само на своите родители, а и на всички жители на  квартала и града, а и на цялата област Ловеч. Директорът на ОДЗ „Слънце“ Христина Христова призова всички да се вслушат в посланието на децата.

За чудесната инициатива, примера, който дадоха и участието си в кампанията малчуганите получиха подаръци от общинска фирма „Еко“ и с торти от сладкарница „Фаворит“.