Детските градини в община Ловеч получиха на 23 април 2018 г. дарение от „Лайънс Клуб“ в Плевен – комплекти за игра и моделиране Magic Nuudles, комплекти моливи и 3D книжки. Дарението бе прието от кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова, заместник-кмета Венцислав Христов и директорите на детските заведения.

Дарителите Владимир Гатев и  Ивайло Стоянов разказаха как децата могат да се забавляват с тези Magic Nuudles (в превод „магически макарони“). Те са изработени от царевично брашно, различни цветове, могат да се моделират като пластилин, да се лепят по картинки и да се правят пространствени фигури. Безопасни са при поглъщане, защото са от брашно, като (нарочно) не са вкусни.

Гостите благодариха на кмета Корнелия Маринова, че им дава възможност да предложат на децата нещо по-различно, което забавлява и развива въображението.

Дарението е на стойност 30 000 лв. и ще стигне за около 1100 деца от първа до четвърта група. Това са лични средства на двата клуба – плевенският и „Лайънс клуб Кепитъл“ София.

„Лайънс движението“ е основано преди повече от 100 години в САЩ с цел да се бори с проблемите на слепотата, разказа Владимир Гатев. Днес то развива широка дарителска дейност, като има над 1 млн. членове по света, включително и в Плевен. Те провеждат и кампания за скрининг-прегледи за очи по детските градини.

Още малко за тази игра:

Маgіс Nuudlеѕ ca peвoлюциoнни твopчecĸи мaтepиaли, нaпpaвeни oт цapeвичнo нишecтe. Те ca бeзoпacни, нe тoĸcични и нaпълнo биopaзгpaдими; рaзвивaт дeтcĸoтo въoбpaжeниe, финaтa мoтopиĸa и ĸpeaтивнocттa.

Haчин нa yпoтpeбa: Овлaжнeтe нyдъл нa гъбaтa или нa xapтиeнaтa ĸъpпa (или oближeтe c eзиĸ), зa дa cтaнe лeпĸaвo. Bзeмeтe нyдълa и гo зaлeпeтe зa дpyг нyдъл или xapтия, cтъĸлo, oглeдaлo, дpexa, дъpвo, дopи и въpxy ĸoжa. Играта е пoдxoдяща зa дeцa нaд 3 гoдини.

3 коментара

  1. А ние се “забавлавяме” с местните мунчовци във властта.

  2. Иновативно облизване на макарони. Браво, г-жо Маринова.

    1. щом някой друг дава.. и наще са на първа линия за снимка 🙂

Comments are closed.