Младите полицаи от Детското полицейско управление при СУ „Тодор Кирков“ – Ловеч, днес, на Игнажден, гостуваха на Община Ловеч.  „Въоръжени“ със сурвачки, краваи, песни и танци, те поздравиха ръководството на Общината. Още във фоайето децата бяха посрещнати от кмета Корнелия Маринова, секретаря на Общината Даниела Цанова и от главния архитект на Общината Минчо Петков.

„За нас е чест и удоволствие като работещи в общината да ви посрещнем тука – така хубави  и спретнати, с вашата готовност да помагате за спазването на реда и спокойствието в нашия град, като помагате на големите полицаи“. С тези думи кметът посрещна децата и ги поздрави за хубавата инициатива. Сред кратка художествена програма, коледарите пристъпиха към традиционното сурвакане за здраве.

Сред това всички присъстващи бяха поканени в залата на Общинския съвет, където се почерпиха с традиционни ястия и сладкиши.

Припомняме, че Националната програма за Детско полицейско управление“ стартирана 16 май т.г. в СУ „Тодор Кирков“ – Ловеч след подписано споразумение за съвместна дейност с РУ на МВР. Участниците са деца от 4 А, 4 Б и 6 А класове с ръководители Детелина Карапетрова, Невена Иванова и Ангел Ангелов.

Партньори на програмата са РУ на МВР, БЧК, ПБЗН. Основен координатор на програмата в Областната дирекция на МВР е инж. Виолета Маринова – полицейски инспектор и любимка на децата. С тях работят още гл. инспектор Златин Михайлов, Тихомир Стефанов, Преслав Мичев и др.