chavdarci3006141Мая Маринова, НЧ „Просвета-1927”с. Чавдарци

Лятната ваканция – дългоочаквана за всички деца . Всички ние възрастните забелязваме все по – често децата да прекарват свободното си време пред компютъра, телевизията и т.н. и все по – рядко с книга в ръка, в занимания и игри, полезни за тяхното здраве и правилно развитие.
Организираният спортен празник за уплътняване свободното време на децата през ваканционният период е началото от поредица разнообразни мероприятия от плана за културни дейности , не само на библиотеката в с. Чавдаци , но и на читалището като цяло.
Вело състезание с препятствия бе първата забавна игра между двата отбора – момичета и момчета, като победител бе отбора на момчетата.
Играта “Тупанка” се проведе между отборите “Комета” и “Стрела” , много емоционална с доста комични ситуации и затруднения за участниците , но все пак отбор “Комета” бе по-бърз и бе победител .
Състезанието ” Скачай на въже” бе от така измислените от децата имена на цветя – отбор “Теменужка” и “Виолетка”. Победител бе със 165 точки отбор “Виолетка”, а отбор “Теменужка ” завърши с резултат от 95 точки.
В популярната сред децата игра “Народна топка” победител бе отбор “Вихър”, а отпадналият отбор бе “Ураган”.
Последното занимание бе всички деца да рисуват задружно с тебешир на асфалт пред читалищната сграда. Много пъстри цветове и интересни картини изрисувани с детско въображение покриха земята. На края малчуганите получиха за награда и участие вкусни лакомства.

2 коментара

  1. На последната сника, гледам, хубава дупка. Детето с колелото без проблем ще се побере в нея

Comments are closed.